Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С държавни почести в Рим беше погребан Давид Сасоли

14 януари 2022 18:29, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 93
Погребение на Давид Сасоли

С държавни почести в Рим беше погребан председателят на Европейския парламент Давид Сасоли, който почина във вторник на 65-годишна възраст, съобщи france24.

Италианският премиер Марио Драги, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел бяха сред отдалите почит на бившия журналист и дългогодишен евродепутат.

Опелото се състоя в базиликата "Света Мария на ангелите и мъчениците" в италианската столица. Ковчегът с тленните останки на Сасоли беше покрит с флага на ЕС и внесен в храма под шпалир от почета стража.

Хиляди хора се стекоха за да кажат "последно сбогом" на председателят на ЕП в Рим.

Сасоли почина рано във вторник на 65-години в болница в италианския град Авиано. Той беше хоспитализиран там още на 26 декември заради усложнения с имунната система.

В основата на смъртта на Сасоли е влошаване на здравето и на състоянието на имунната му система, дължащо се на миелом - тумор на кръвта. Сасоли никога не е говорил публично за това свое заболяване.

Преди шест месеца председателят на ЕП е развил двустранна пневмония, причинена от бактерия легионела. Той се възстановил, но преди Коледа миналата година, здравето му отново се влошило.