Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отново има ръст на заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен

15 януари 2022 12:32,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 546
ковид

За едно денонощие заболеваемостта от COVID-19 в област Сливен нарасна от 527, 52 на 567,51 души на 100 000 лица от населението. Към 13 януари сред четирите общини в областта най-голяма е заболеваемостта в община Сливен. Тя се увеличи от 654 на 697,72 души, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

През изминалото денонощие са диагностицирани 122 нови болни. Сред тях отново има ученици – 15 деца и младежи, и един учител. С тях заболелите ученици през първите три дни на седмицата са 35, а заразените учители – 11. Епидемиологичните проучвания продължават. Установява се кръгът на контактните лица.

 

На 12 януари са изписани 62 души.

 

За съжаление, починаха трима неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст 84, 63 и 55 години. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

 

През последното денонощие бяха хоспитализирани 13 болни. С тях пациентите с коронавирусни инфекции, чието лечение се провежда в болнични условия, се увеличиха на 153 при разкрити 186 легла в областта.

 

Остава завишен интересът към ваксините. Вчера бяха приложени 631 дози, като преобладаваща част от тях са бустерни. Общият брой на приложените дози ваксини е 81 908. Лицата със завършен имунизационен статус са 41 998.

 

В Сливенска област има достатъчно количества от всички видове ваксини и желаещите да се предпазят имат възможност за избор. Продължава записването за ваксиниране на децата на възраст от 5 до 11 навършени години. Педиатричните ваксини се прилагат само в разкрития пункт в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

 

На разположение в областта са два мобилни кабинета, в които медицински екипи са в готовност да поставят ваксини на желаещите в малките населени места. Щабът благодари на кметовете и кметските наместници, които проявяват активност и информират местните жители за осигурената възможност.

 

Продължават засилените съвместни и самостоятелни проверки на институциите, ангажирани с контрола за спазване на противоепидемичните мерки. Най-често срещаните нарушения са свързани с неносенето на предпазни маски на определените за това места. За това нарушение предвидената минимална глоба е в размер на 300 лева.