Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Илияна Йотова: Правителството има 100 дни да се докаже, иначе ще има нови избори

23 януари 2022 12:15, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 3 месеца, брой четения: 188
Вицепрезидентът Илияна Йотова

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова, която официално встъпи в длъжност за втория си мандат, призова новото правителство да въведе повече ред в своите послания и действия. „Те нямат сто шанса, имат сто дни. В противен случай тази управляваща коалиция ще изчезне и ще има нови избори”, каза вицепрезидентът Йотова за БНТ.

Зам.-председателят Йотова определи културата като един от основните си приоритети. По думите й по време на последното правителство на ГЕРБ Народното събрание на страната беше лишено от съдържание и българският държавен глава е наложил вето върху редица законодателни актове.

„Този ​​модел ще се разпадне от силните решения на сегашната управляваща коалиция, при условие че управляват честно и прозрачно”, каза Илияна Йотова.

„Не знам дали епидемията от коронавирус или огромните социални неравенства и изключително ниският жизнен стандарт на хората са по-голяма причина за безпокойство. Ще подкрепим националната си програма и принципите, които отстоявахме през последните пет години“, Това каза още вицепрезидентът Йотова.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС, архив