Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен не предвижда режим на уличното осветление

24 януари 2022 14:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 471
Rejim

Въпреки значителното увеличение на цената на електроенергията, Община Сливен не обмисля въвеждането на режим на уличното осветление към момента, коментира днес пред журналисти кметът Стефан Радев.

„Нашата идея е да не въвеждаме режим на графика на осветлението, а по-скоро да търсим начин да си произвеждаме енергията, която употребяваме. Вярвам в това и ще продължим да работим в тази посока“, посочи кметът. Той припомни, че още през есента на миналата година, е бил повдигнат въпросът за очакваното драстично увеличение на разходите за електроенергия, което вече е факт. По думите при сегашните нива на цените годишната сметка на Общината ще се увеличи от 1 млн. на близо 3, 5 млн. лв.

„Нямаме неразплатена фактура досега. Ако предвидим някакви мерки за икономия, те ще бъдат управляем процес и решение“, смята още Стефан Радев. Той изрази тревога по отношение на финансовото състояние на ВиК-Сливен. По тяхна информация, натрупаните до момента дължими суми от водното дружество за ел. енергия възлизат на над 2 млн. лв.

„Не знам защо не се говори по тази тема в страната, но ВиК дружествата са подложени на огромен натиск – сметката им за електроенергия е по-висока от месечните приходи от дейността им, което създава значим риск за тях“, е на мнение сливенският градоначалник.