Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Минчо Афузов благодари на учениците, които помогнаха на пострадала при грабеж жена

27 януари 2022 11:27,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 450
snimka - 1

Поздравителни адреси до учениците, които помогнаха на пострадала при грабеж жена, изпрати областният управител на Сливен Минчо Афузов. Петимата младежи са Андрей Андреев, Виктор Иванов, Георги Господинов, Добромир Минков и Толга Назифов - деветокласници в ППМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен.

Вашата постъпка ни развълнува. Вие върнахте откраднатите вещи на жената. Но по-важното е, че върнахте достойнството на един несправедливо унизен човек и вярата му в доброто, заявява Минчо Афузов в обръщение към младежите. Той им изкава благодарност за проявената човешка съпричастност, гражданско поведение и отправя пожелания за здраве, успехи в училище и сбъднати мечти. „Използвам случая, за да изразя признателност към вашите родители и вашите учители. Ние, възрастните, знаем, че да си добър, не означава да си безхарактерен. За добротата се изисква истинска смелост и примерът на близките“, казва още Минчо Афузов.

Пострадалата бе ударена и съборена на тротоара от непознат мъж, който отскубнал чантата й от ръцете. Престъплението е извършено около 18 часа на 20 януари, недалеч от гимназията. Петимата младежи станали неволни свидетели. При опит да го догонят, извършителят пуснал откраднатата чанта. Момчетата я върнали на жената. По-късно началникът на сектор „Криминална полиция“ в РУ на МВР – Сливен гл. инспектор Станимир Илиев и инспекторите Христо Петров и Димитър Думанов разкриха извършителя на грабежа – млад мъж на 21 години.

Андрей, Виктор, Георги, Добромир и Толга бяха отличени и от ръководството на ППМГ „Добри Чинтулов“, както и от ръководството на ОД на МВР – Сливен.

Уточнение: Снимките са на ППМГ „Добри Чинтулов“. На първата са жената, пострадала при грабежа, заедно с трима от младежите, които са й помогнали – Андрей, Виктор и Толга. На втората са Георги и Добромир, които участваха в срещата онлайн заради карантиниране на класа им.

Снимки

snimka - 2