Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев пожела благодатна година за лозарите и винопроизводителите

14 февруари 2022 15:16, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 427
Zarqzvane

Кметът на Сливен Стефан Радев участва в празничното зарязване на лозята в село Еленово. Ритуалът се организира от Националната лозаро-винарска камара в лозовите масиви на винарска изба „Едуардо Миролио“.

„Като кмет на община Сливен искам да благодаря на най-големия инвеститор в нашия регион – Едуардо Миролио, за всичко, което прави за индустрията на нашия град и за поредната инвестиция – винарната, която през годините се утвърди като една от най-добрите в България. Пожелавам на добър час и нека годината бъде успешна и благодатна за българските лозари и винопроизводители“, каза кметът Стефан Радев.

От своя страна Едуардо Миролио подчерта, че традицията на винопроизводството в региона е хилядолетна и я следва със създаването на винарната.

„Независимо от всичко, което ни заобикаля в политически план и в глобален аспект, най-важното и основното е природата и това, което ни събира тук, на това изключително събитие“, каза той.

На ритуалното зарязване на лозята в Еленово присъстваха още зам.-председателят на 47-о Народно събрание Ива Митева, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Йордан Чорбаджийски, представители на институции, общини и др.

 

Снимки

ZarqzvaneZarqzvaneZarqzvane