Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира втория етап на Преброяване 2011 в Област Сливен

10 февруари 2011 16:13,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1272
снимка

От днес 10.02.2011 г. стартира втория етап от Преброяването на населението и жилищния фонд. Този етап ще се осъществи чрез посещение в жилищата на гражданите.

Преброителите за областта са 1090 души, от тях по общини са: Сливен - 695, Нова Загора – 211, Котел – 211 и Твърдица – 72. Те ще звънят на всяка врата като се представят със служебна карта и обясняват целта на посещението си. При евентуално съмнение относно самоличността на преброителя гражданите могат да се обърнат към националния телефон за информации и консултации 0700 16 310 (на цената на един градски разговор, работи от 8.00 до 20.00 часа, включително и в почивните и празнични дни) или на 166. Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават хората от техния преброителен участък.

По време на анкетирането на домакинставата ще бъдат задавани само въпроси включени в преброителната карта, която е идентична с електронната преброителна карта. В картата не са включени въпроси за собствеността и размерът на доходите. Преброителите нямат право да изискват документи както за самоличност, така и за собственост и доходи. Данните, които ще бъдат събирани са декларативни и призоваваме гражданите да са коректни да дадат верни отговори. Информацията, която предоставяте по време на преброяването ще бъде използвана само за статистически цели. Опазването на тайната на вашите отговори е гарантирана. Преброителите, които посещават вашите домове са подписали клетвена декларация, която ги задължава да опазват тайната на вашите данни.

Гражданите, които са се преброили вече по интернет ще предоставят 10 цифреният уникален код, който са получили при успешно приключване на преброителната си карта. При посещението на преброителя на хартия ще бъде попълнена само карта за сградата, в която живее домакинството.

В случай, че преброителят е посетил жилището, но домакинството е отсъствало той ще остави съобщение за това, че домът ви е бил посетен, от кого и актуален телефон , на който можете да потърсите лицето за да осъществите контакт.

Лицата които откажат да бъдат преброени подлежат на глоба според ЗПНЖФ от 120 лева.