Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенски села ще имат възможност да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони

23 февруари 2022 10:51, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 383
Predstoqshta sesiq_24.02.2022

Общински съвет-Сливен се събира на редовна сесия този четвъртък – 24 февруари, обяви председателят Димитър Митев. В предварителния дневен ред са заложени 38 точки.

Две от предложенията касаят даването на съгласие Община Сливен да бъде включена към Сдружения с нестопанска цел в обществена полза - Местна инициативна група (МИГ). Едното сдружение е „МИГ-Твърдица”, а второто, „МИГ- Стралджа 2016“. По този начин сливенските села, които граничат с тези от общините Твърдица и Стралджа, ще бъдат включени в Стратегията за водено от общностите местно развитие на двете местни инициативни групи за новия програмен период 2021-2027. По мнение на председателя Митев това е важна стъпка и ще даде възможност на читалища, търговци, земеделски производители и физически лица от тези населени места, да кандидатстват за финансиране по мерките от Програмата за развитие на селските райони. Те ще могат да се възползват и от възможностите, които предлагат и останалите Оперативни програми в България.

Сред точките за гласуване попадат още отчетите за изпълнение на общинската програма за управление за 2021 г. и за изпълнение на решенията на местния парламент за второто полугодие на 2021 г., включително и на отчетените, като неизпълнени. Ще бъде разгледан и отчетът за дейността на общинския съвет и неговите постоянни комисии за периода 31 юли-31 декември 2021 г.

Митев отбеляза, че в дневния ред на предстоящата сесия са включени и обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, съгласуване и изработване на подробни устройствени планове, а също и отпускане на финансови помощи на граждани.

Предстои да бъде гласуван и отчетът за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории за 2021 г., съгласно Закона за общинската собственост.

На предстоящото заседание ще гласуват и отчета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за изминалата 2021 г.

Димитър Митев отбеляза, че към момента са постъпили две допълнителни предложения. Едното касае разпоредителна сделка с недвижимо имущество, а второто – откриване на процедура за отдаване под наем на помещение в СУ „Константин Константинов“ за стоматологичен кабинет.

Редовното заседание ще се проведе в зала „Май“ от 9 ч., при спазване на противоепидемичните мерки.