Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Веселин Вълчев участва в туристически форум в Бургас

23 февруари 2022 14:04,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 246
Участниците във форума

Областният управител Веселин Вълчев участва в Регионален форум за нови възможности за авиосвързаност, туризъм и партньорство в подкрепа на авиационния сектор, туризма и регионите от Българското Черноморие и Югоизточна България. Събитието се проведе на 22 февруари в Бургас с участието на зам. министъра по туризма Ирена Георгиева.

 

На форума бяха дискутирани възможностите за разкриването от компания „Гъливеър“ на нова дестинация Бургас – Белград. Специален интерес към идеята бе проявен от посланика на Република Сърбия у нас Желко Йович. По думите му, сръбските туристи имат желание, но все още не познават достатъчно Българското Черноморие. По време на дискусията областният управител на Сливен Веселин Вълчев заяви, че интерес за туристическите групи от Сърбия би представлявало посещението в Сливен, в архитектурния резерват Жеравна, в Котел, Медвен. „Може да се използва пребиваването на сръбските туристи на морето, за да се организират екскурзии до тези знакови за културата, бита и историята населени места, където има автентични обекти от миналото ни. Бихме се радвали, ако Сливен и областта бъдат включени в маршрутите. Имаме прекрасна природа и развиваме туристически атракции“, заяви Вълчев. В разговор със сръбския посланик той го информира за възможностите на местния туризъм, който, макар и да понася загуби от COVID-пандемията, пази дългогодишните традиции в работата си с чуждестранни туристи.

 

На форума още бяха обсъдени откриването на нови маршрути и полети от Румъния до Бургас, както и развитието на вече съществуващи целогодишни полети и добавяне на нови от австрийската столица Виена до морския областен град.

 

Организатор бе асоциация „Рафаел – инфо, култура и туризъм“ – Бургас, в партньорство с Асоциацията на българската авиоиндустрия, Община Бургас, с подкрепата на общините от Бургаския черноморски туристически район.

Снимките са на chernomorie-bg.com

Снимки

Момент от форумаОбл.управител В. Вълчев заедно със зам.министър Георгиева и посланикът на РСърбия Желко Йович.