Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща на учители от "ПГПЗЕ Захарий Стоянов" с писателя Ерик Ноло

25 февруари 2022 10:00, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 2 години, брой четения: 1116
Среща с Ерик Ноло

В късния следобед на 22 февруари присъствахме на едно неочаквано завръщане.

След повече от 30 години в учителската стая на Езиковата гимназия се завърна Ерик Ноло, бивш преподавател в училището, понастоящем известен френски писател, есеист, памфлетист, литературен критик, преводач и издател.

Той беше посрещнат от свои колеги и ученици и в един непринуден, силно емоционален разговор разказа за първите си дни като учител в гимназията, за нещата, с които се занимава сега, както и за бъдещите си намерения.

Ерик Ноло е в България, в Сливен, за представянето на първия си художествен роман, „Последна спирка Русе“, издаден от издателство „Колибри”. Той беше придружен от преводача на книгата, Красимир Кавалджиев, който е от Сливен и също е ученик на гимназията и на господин Ноло.

Ерик Ноло,както и неговият преводач, бяха поканени да присъстват на отбелязването на 50-годишнина от основаването на Езиковата гимназия в Сливен през месец май.

Да се надяваме, че тази среща ще даде начало на едни по-чести и ползотворни контакти с Ерик Ноло, който въпреки годините, е запазил духа на младия учител по френски език, както и специалното си отношение към нашето училище и нашия град!

Снимки

Среща с Ерик НолоСреща с Ерик НолоСреща с Ерик Ноло