Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

5 интересни факта за спортните залози

16 март 2022 15:30, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 1087
Залози

Светът на спортните залози се разраства експоненциално всяка година, генерирайки още и още милиарди оборот – по цял свят. Във всяка една такава огромна индустрия има доста интересни феномени и тенденции. Днес ще разгледаме част от тях.

Познаването им дава дълбочина на нашия поглед над играта и може да ни позволи да бъдем по-добри в предвижданията. Bet365 е един от най-големите букмейкъри в света, който е доказателство за всички тези факти. Ще развенчаем и някои митове за залозите, прогнозите, предвижданията и областта като цяло.

1. Двадесет процента от всички хора по света са залагали на спорт

Тази статистика показва колко популярни и разпространени са станали спортните залагания в нашето общество. Разбира се, това не означава, че двадесет процента от хората залагат редовно, а че са направили поне един спортен залог в живота си.

Освен това тази статистика може значително да се различава в отделните държави. Например в Австралия процентът на залагащите на спортни събития е един от най-високите - около четиридесет процента от възрастните залагат почти редовно.

2. Септември и декември са месеците с най-много залози

Септември заема това място, защото отбелязва първите седмици на много спортни състезания, особено в света на футбола.

Що се отнася до залозите през декември, дните около Коледа и Нова година винаги са супер популярни за залагане. Заради големите почивки около тези дати, умишлено са насрочени много страхотни спортни събития. Пример за една такава ситуация е Боксинг дей във Великобритания.

3. Супербоул привлича милиарди, а трае само четири часа

Супербоул е едно от най-популярните събития за спортни залози през годината. В целия свят. През 2019 година, върху тези четири часа е имало направени залози на стойност над 6 милиарда долара.

Някои хора залагат на крайният резултат, а други залагат на възможности от сорта на продължителността на националния химн преди мача и броя на песните, които ще прозвучат по време на шоуто, което се провежда през полувремето.

4. Масово се залага с емоции, а не с ума си

Много хора, тепърва навлизащи в този свят, бъркат, залагайки според чувствата си. Това значи, че те правят своите предвиждания на основата на това кой тим или състезател им е любим или други неща в този ред на мисли. Да се доверяваш на интуицията си е добре в някои случаи. Но е далеч от достатъчно, за да си подсигуриш успех.

 

Именно заради това огромна част от новаците не успяват с първите си предвиждания. Техният интерес към хобито угасва. За да има по-малък шанс да ви се случи нещо такова, залагайте с логика. Не се поддавайте на предпочитанията, които замъглят преценката ви, когато правите прогнози.

5. Само малка част от хората правят проучване преди залог

Както вече споменахме, много хора правят залог със сърцето си. Вие самите може да се поучите от това. Правейки обратното на тях, вие ще имате предимство и по-голям шанс спечелите още преди началото на мача. За да се случи това, направете известно проучване на отборите, които играят в мача. Потърсете всякаква информация, която може да ви даде основание да смятате, че единият отбор има предимство пред другия. Контузен играч, използване на резервен играч или промяна в ръководството могат да повлияят на резултата от мача.

Известни митове за залозите

• Не можем да предвиждаме ези-тура. Всяко обръщане на монетата е независимо събитие. Няма значение какво е станало при предишните. Шансът да се падне ези или тура е 50%, без значение колко пъти ще го направим.

• Късметът има по-малка роля от колкото смятат хората. Позитивният резултат сега, не влияе на късмета ни за напред. Много хора погрешно вярват в “Заблудата Монте Карло“, че ако нещо се е случило много пъти в миналото, ще се случва по-рядко в бъдещето - или обратното. Усещането, че сме на път да влезем в добра серия, не е основано на факти и логика.

За финал още малко бонус информация

Спортните залагания представляват 30-40% от световния пазар на хазартни игри. Останалата чат от пазара е разпределена между мек хазарт (лотарии, билетчета и т.н.) и казино игри.

Най-големият залог, печелен някога, вероятно е залогът за Световните серии по бейзбол през 2017 г., който печели 14 милиона долара. Неизвестният залагащ е направил залог на Лос Анджелис Доджърс и Хюстън Астрос. Никой не знае кой е бил този човек, но вероятно е бил на възраст под 30 години и е идвал от източноевропейска държава.