Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какво е значението на броя на печелившите линии в ротативките?

29 март 2022 12:50, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 616
Какво е значението на броя на печелившите линии в ротативките?

Ротативките са забавни и лесни машинки и едни от най-предпочитаните казино игри. Днешният им модерен облик е резултат от дългогодишна еволюция. Историята на ротативките започва още през 19 век, когато са измислени първите прототипи на машината. Тя е работела на елементарен принцип – играчът пуска монета и дърпа ръчката, а барабаните започват да се въртят, докато не спрат на определени символи. Този принцип на игра се е запазил и до днес, но в допълнение на това, машинките стават изключително разнообразни в своите визуални ефекти, функции, както и брой печеливши линии.

Откакто слот машините се появиха в онлайн света, всяка година излизат хиляди нови игри. Тази дигитална трансформация помага на онлайн казината да предложат голямо разнообразие от ротативки с различни теми и дизайни, вдъхновени от техните физически предшественици, а също и от поп-културни елементи и дори митология. Това разнообразие включва и различен брой печеливши линии, което е пряко свързано с предлагания геймплей или начин на игра.

Старите слот машини разполагаха с една печеливша линия, която минаваше през средната позиция и на трите барабана. В днешно време нещата са много по-различни. Съвременните онлайн ротативки могат да имат между 1 и 50 печеливши линии, с големи вариации между различните заглавия. Те са разположени върху барабаните, които могат да бъдат 3, 5 или 7 на брой. Целта на допълнителните печеливши линии е да предоставят по-добър шанс за отбелязване на печеливши комбинации.

Печелившите линии в ротативките имат проста концепция. Основният аспект в този тип игри са барабаните и символите. В зависимост от това как ще спрат барабаните и кои символи ще се покажат, може да бъде сформирана печеливша комбинация. Как обаче се определя кои комбинации са печеливши и кои не? Именно тук идва значението на печелившите линии. Те представляват вид шаблон на барабаните, който играта разчита, за да разбере дали финалната комбинация от завъртането може да донесе печалба. Линиите започват от най-левия барабан и продължават по съседните, за да стигнат до най-десния, въпреки могат да се срещнат изключения, като например при т.нар. скатер символи. Паричните линии могат да имат различни форми, така че някои могат да бъдат прави, а други зигзагообразни.

 

За разлика от резултатите от завъртане, печелившите линии винаги са предварително определени и предначертани и винаги са статични. Играта идва програмирана с определен брой печеливши линии и те винаги следват един и същи модел. За да се сформира печеливша комбинация, игрите обикновено изискват да се появят определен брой символи по една от печелившите линии.

В зависимост от условията и вида на играта, някои ротативки дават възможността на играчите да избират сами броя активни линии в играта. Това означава, че дори машинката да има общо 50 броя печеливши линии, играчът може да избере да активира само половината от тях. Това ще се отрази както на размера на залога, така и на възможността за формиране на печеливша комбинация в играта и в крайна сметка на размера на паричната печалба от залога.

Интересно развитие в индустрията на онлайн гейминга е, че с течение на времето някои игри са преминали отвъд традиционната система на печелившите линии и са възприели напълно нов начин за формиране на печеливши комбинации. Това са така наречените игри със система X-Ways to Win. Този вид системи премахват предварително зададените печеливши линии в играта и предоставят нов по-гъвкав начин за формиране на печеливши комбинации. От този вид са игрите Megaways, при които могат да бъдат генерирани над 117 хиляди начина за печалба.

При Megaways технологията точният брой печеливши линии при завъртането на барабаните е неизвестен, което променя шансовете за печалба. Освен това барабанът може да има от 2 до 7 символа, което означава, че има много възможности за отбелязване на печалба. В най-добрия случай, това може да генерира до 117 649 печеливши комбинации, когато всички барабани показват максималното количество символи.

Снимки

Какво е значението на броя на печелившите линии в ротативките?