Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ отбеляза с концерт 25 години от създаването си

01 април 2022 10:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 2 години, брой четения: 342
Ubiley

С празничен концерт Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ отбеляза 25-годишния си юбилей. Сред гостите в зала „Сливен“ беше зам.-кметът по финансите Румен Иванов. От името на кмета Стефан Радев той връчи на директора на училището Дияна Костадинова почетен знак-плакет на Община Сливен и поздравителен адрес. В него сливенският градоначалник пожелава гимназията да съхрани творческия си дух и ентусиазъм, да продължи добрите традиции, да прокарва и утвърждава нови, още по-успешни.

„Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ носи името на един от най-големите лирици на съвремието ни и родом от Сливен – покойния поет Дамян Дамянов. През годините гимназията зае своето заслужено място сред сливенските училища. Оказа подкрепа и много от вашите възпитаници успяха да намерят своя път, следвайки мечтите си. Израснаха като достойни личности“, пише още в поздравителния адрес от кмета Радев.

Директорът на гимназията Дияна Костадинова благодари за оказаната чест, както и на своите колеги за усърдната работа през годините. Тя поздрави всички ученици, като подчерта, че вече 25 години гимназията показва, че само знания без в тях да се влага душа, не са достатъчни. Тя връчи на зам.-кметът Иванов плакет по повод 25-годишния юбилей на гимназията. Плакет на гимназията получи и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който пожела на всички здраве, успехи, а на учителите, да продължат традициите, превърнали гимназията в училище по човеколюбие.

Поздравления по повод годишнината отправиха още първият директор на гимназията – д-р Екатерина Иванова и съпругата на покойния Дамян Дамянов – Надежда Захариева. Събитието уважиха също областният управител Веселин Вълчев, зам.-кметът Пепа Чиликова, представители на културни и административни институции в града, директори на сливенските училища, бивши и настоящи учители.

В програмата на концерта със свои изпълнения се включиха Детски танцов ансамбъл „Тракийче“, училищната група „Монолог“, клуб по спортни танци „Туида“ и театралната трупа на гимназията. Концертът бе част от проявите за отбелязване на 25-годишнината от създаването на гимназията.

 

Снимки

UbileyUbileyUbileyUbileyUbileyUbileyUbileyUbiley