Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев и ученици от СУ „Константин Константинов“ откриха Седмицата на гората в Сливен

04 април 2022 10:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 448
Zalesqvane

Кметът Стефан Радев и ученици от трети клас от Средно училище „Константин Константинов“ се включиха в залесителна акция, организирана от Общинско предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“. Тя е по повод Седмицата на гората, която започва от днес и ще продължи до 10 април. Тази година инициативата ще премине под мотото „Аз обичам гората”. В двора на училището сливенският градоначалник, заедно с ученици и служители на предприятието, посадиха различни дървесни видове. Пред участниците бе демонстрирана и техника за залесяване. Бяха монтирани и две къщички за птици.

„Това е един от начините децата да се учат на отговорност и уважение към природата. Гората е много важна за живота на хората и за цялата планета. От една страна, тя е силна, от друга – крехка. Затова има нужда от нашата подкрепа, да се съхрани и да ни радва. Всяко дърво, което засаждаме, е богатство за всички нас“, заяви кметът Радев.

Учениците имаха възможност чрез мултимедийна презентация да се запознаят с ползите от горите и залесяването, представени от директора на общинското предприятие инж. Даниела Йорданова. Беше обърнато внимание и на това, че за да се запазят горите не трябва да се късат диворастящи цветя и гъби, да не се чупят клоните на дърветата, да се посади цвете или дърво.

„Българският народ от векове храни почит към гората. За нас гората е единство и ще остане такава. Ние всички не можем без нея нито днес, нито утре. През тази седмица се опитваме да покажем по какъв начин да се запазят горите и биоразнообразието, колко те са ценни и подпомагат живота на всеки един от нас“, заяви в рамките на презентацията инж. Йорданова. Тя бе запозната с еко проекти, изработени от учениците по повод Седмицата на гората. Със своите начални учители те са изработили още знамена и плакати с тазгодишното мото на инициативата.

По покана на директора на училището Весела Паскалева Стефан Радев посети и новооткрития STEAM център „Планета ЦЕРН“.

 

Снимки

ZalesqvaneZalesqvaneZalesqvaneZalesqvaneZalesqvaneZalesqvaneZalesqvaneZalesqvaneZalesqvaneZalesqvane