Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител честити празника на здравните работници

07 април 2022 08:26,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 269
Веселин Вълчев, областен управител на област Сливен

Уважаеми лекари,

фармацевти, специалисти по здравни грижи,

служители в лечебни и здравни заведения,

 

Посрещаме днешния празник на здравния работник с особена признателност за Вашия всеотдаен труд. Във всички времена на изпитания Вие се борите за здравето и живота ни. В условията на пандемия рискувахте собственото си здраве и здравето на Вашите близки, за да бъдете до нас, пациентите. Благодарим Ви!

Позволете ми на празника специално да се обърна към най-младите лекари, които от първия ден на пандемията бяха в COVID-отделенията. Те навлязоха в опасната територия на заразата, въоръжени с много смелост, отдаденост и човещина към всеки болен. След дългите дежурства използваха свободното си време, за да поставят ваксини. Като областен управител и като родител, съм истински горд от това ново попълнение в сливенската лекарска колегия!

На всички Вас пожелавам крепко здраве, сбъдване на професионалните мечти и успешна реализация. Благословен да е трудът Ви. Благословени да са и Вашите семейства и близки за подкрепата, която Ви оказват, за да бъдете с нас – пациентите от област Сливен!

Днешният 7 април – Световен ден на здравето, международната общност отбелязва под мотото „Нашата планета, нашето здраве“. Трайното замърсяване на околната среда е друг вид глобална пандемия, която ежегодно взема по 13 милиона човешки жертви в света заради екологични фактори. Замърсеният въздух, вода и почва увеличават тежките заболявания. Време е да преосмислим отношението си към природата. Дано да успеем, след като тежката епидемия превърна здравето в осъзната ценност.

С уважение:

Веселин ВЪЛЧЕВ

Областен управител на област Сливен