Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заболеваемостта от COVID – 19 в област Сливен е под средната за страната

18 април 2022 15:39,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 317
ковид

Заболеваемостта от COVID – 19 в област Сливен през изминалата седмица остава под средната за страната. Към 17 април тя е 112,85 души при 126,77 души на 100 000 лица от населението в страната.

 

В периода от 10 до 17 април са диагностицирани 71 нови болни. Сред тях са медицинска сестра и двама учители. Излекувани са 96 души.

 

За съжаление, починаха четирима пациенти с COVID – 19 и придружаващи заболявания на възраст межу 80 и 63 години, трима от които не са били имунизирани. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

През изминалата седмица са поставени 133 дози ваксини. С тях общият брой на приложените дози достигна 91 700. Със завършен имунизационен статус са 44 432 жители на областта.

 

Гражданите, които желаят да бъдат по-защитени от заболяването, могат да посетят някой от разкритите кабинети в Сливен и Нова Загора. Графикът с работното им време е поместен в сайта на РЗИ.

 

Новата електронна платформа плюсмен.бг, разработена от Министерството на здравеопазването, дава обширна информация за ползите от ваксините и отговаря на много въпроси с прилагането им, свързани с лицата с придружаващи заболявания, с репродуктивната възраст и др. В платформата е поместена и актулна статистика.