Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Рекорден брой участници събра ретро парадът на автомобили в Сливен

30 април 2022 15:29, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 412
Retro parad

И тази година ретро парадът на автомобили в Сливен се превърна в притегателна точка за колекционери и любители от страната и чужбина. Заради Ковид пандемията изложението бе отменено миналата година.

Рекордните 140 автомобила от близкото минало събра на площад „Хаджи Димитър“ днешното, 9-о издание. Сред посетителите бе кметът Стефан Радев, който поздрави всички участници, като им пожела здраве, благоденствие, да развиват и надграждат аристократичното хоби.

„Искам да благодаря на Валентин Дойчинов, чиито енергия и хъс стоят зад организацията на изложението. Да си пожелаем следващото, 10-о издание, да бъде още по-мащабно, по-чакано и колоритно“, заяви по време на награждаването сливенският градоначалник. Той отличи и трима от участниците с традиционната награда „Купата на кмета“. Тази година бе връчена и специална награда на името на ретро автоколекционер № 1 на България - Николай Колев-Бижуто от Варна, който миналата година загуби битката с коронавирус. Награди получиха и победителите в различните категории. За всеки участник бе предвидена грамота и индивидуална награда.

В днешната програма на ретро изложението със свои изпълнения се включиха Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“.

Организатори на събитието са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен.

 

Снимки

Retro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro paradRetro parad