Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ИНОВАЦИИ, КРЕАТИВНО МИСЛЕНЕ, ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

05 май 2022 14:19, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди 2 години, брой четения: 473
Снимка 1

Обменът на добри практики по НП "Иновации в действие" продължи и на 05.05.2022 г. с демонстрационен урок "Заедно можем повече" с участие на ученици от различни класове, изучаващи информатика и информационни технологии.

Единадесетокласниците бяха в ролята на ментори и под компетентното им ръководство седмокласниците и осмокласниците създадоха собствени приложения за мобилен телефон. Удоволствие за всички присъстващи бе наблюдението на прецизната им работа и постигнатия самостоятелен успех в програмирането на приложение за Android.

Нови обучителни инструменти бяха представени по време на демонстрацията "Деца помагат на деца". Участниците във форума се запознаха с авторски занимателни игри, създадени от ученици и учители за подпомагане усвояването на аналитични математически знания и умения.

Представените иновативни дигитални продукти успешно могат да се прилагат в различни класове и възрасти. Новите дидактически ресурси са създадени от учителите по информационни технологии Димитър Желев, Виктор Диндев, както и Мария Вълева - старши ресурсен учител, Галя Иванова - логопед и Ивелина Ангелова - учител по български език и литература.

Гости в днешния ден бяха Илонка Толева и Даниела Йорданова - старши експерти в РУО - Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 12Снимка 13Снимка 14Снимка 15