Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на община Ямбол се срещна с управителя на фирма "Нивес" ЕООД, закупила незавършения ямболски завод за малц

12 май 2022 10:28, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 4 дни, брой четения: 78
Среща

Кметът Валентин Ревански и главният архитект на община Ямбол се срещнаха с Николай Христов, управител на „Нивес“ ЕООД - София.

Фирмата е закупила ямболския завод за малц, който така и не беше завършен през миналия век, а повод за срещата беше изтеклото през 2014 година строително разрешение. Дружеството иска да построи допълнителна сграда и фотоволтаичен парк за собствени нужди.

„Нивес“ ЕООД ще разкрие 100 работни места, а когато започне да работи, заводът ще бъде един от най-големите в Източна Европа. Негов аналог е предприятие за малц в град Карлови Вари, Чехия.

Фирмата е закупила и друга база за малц, която се намира в село Калояново, Пловдивско. В момента там се намира и по-голямата част от оборудването, което ще функционира в ямболския завод.

Валентин Ревански заяви, че Община Ямбол ще съдейства с всичко необходимо, за да започне работа заводът за малц. Кметът изрази задоволство от факта, че ще бъдат създадени нови работни места в града и от обещанието на Николай Христов фирмата да подкрепя различни ямболски каузи.

Източник: Пресцентър на община Ямбол