Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Димитър Митев и сливенски общински съветници се срещнаха със свои колеги от побратимения унгарски град Печ

12 май 2022 14:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 2 години, брой четения: 411
Gosty

Председателят на местния парламент в Сливен Димитър Митев се срещна с общинския съветник Тамаш Хорват от побратимения на Сливен унгарски град Печ. Чуждестранният гост е председател на комисията по култура към Общински съвет и на Културен център в Печ. Той е и специален гост на тазгодишното издание на Националния фестивал на детската книга, който в момент се провежда в Сливен. В срещата участваха общинските съветници Веселина Тонева, която е и един от заместниците на Митев, Соня Келеведжиева – председател на УС на Общински фонд „Култура“ в Сливен, Лидия Димитрова - председател на Комисията по образование, наука, култура, вероизповедания към общинския съвет. Хорват бе придружен от директора на местната библиотека в Печ - Тамаш Мислер и Павлина Бонева от дружеството на българското малцинство в Печ.

В рамките на срещата бяха обсъдени основните цели и дейности на двата общински съвета. По-конкретно, работата и ценният опит на двете комисии по образование и култура, прилаганите механизми за подкрепа на даровити деца и хора на изкуството. Стана въпрос и за видовете награди, които се връчват за различни постижения и инициативи.

Пред гостите председателят Митев изтъкна, че Общински съвет-Сливен е единственият в страната, който организира и финансира Национален детско-юношески театрален фестивал. През месец юни тази година, предстои петото издание на „Сцена под Сините камъни“. Амбицията е той да се превърне в международен. Това стана повод Димитър Митев да отправи покана към гостите за участие, при промяна на статута на фестивала. На свой ред чуждестранните гости благодариха за поканата. Те изказаха най-добри впечатления от Сливен и мащабната организация и подготовка, които стоят зад фестивала на детската книга.

„Радвам се, че Общински съвет-Сливен и Общината за поредна година съдействат за провеждането на фестивала. Това е плод на дългогодишно и ползотворно сътрудничество в името на нашите съграждани и техните деца“, подчерта Митев. Към него и колегите му от местния парламент бе отправена покана за включване в тържествата по повод празника на Печ, който по традиция се чества на 1 септември. Те благодариха за поканата и на свой ред заявиха, че в Сливен гостите винаги ще намерят приятели и подкрепа.

Снимки

GostyGosty