Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща по проблемите на възрастните и хората с увреждания, в клуба на инвалида, в град Сливен

13 май 2022 21:50, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 3 дни, брой четения: 138
Снимка от срещата

Днес в клуба на инвалида в град Сливен се организира работна среща, по проблеми свързани с орязани права на пенсионерите и хората с увреждания в град Сливен. На срещата присъства заместник-областният управител на Сливен Пепа Генчева, областният координатор на съюза на инвалидите за Сливенска област Веселин Василев, председателя на Управителният съвет на клуба Георги Геренов, членове на УС, Георги Божев от сдружение „Активен гражданин“, Димитър Димитров – председател на сдружение на онкоболните.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с картите и билетите за пенсионери и хора с увреждания в градския транспорт, таксите за хората с увреждания при влизане в гробищата, Синя зона, инфраструктурни проблеми.

Председателят на Съюза на инвалидите Веселин Василев изрази готовност за по-активни контакти с областната и местната власт.

От своя страна заместник-областният управител Пепа Генчева се ангажира да направи проверка по дадените казуси и да уведоми областния управител Веселин Вълчев.

Беше взето решение на следващи срещи да бъдат поканени представители на всички организации на пенсионери и хора с увреждания от град Сливен, за да може да бъдат решавани своевременно, належащите проблеми. Писмо с мотивираните искания и предложения за решаване на набелязаните проблеми, касаещи възрастните и хората с увреждания, ще бъде отправено до кмета на община Сливен, председателят на Общинския съвет в града и общинските съветници.

Текст и снимки: Станимир Петков

Снимки

На снимката: Миглена Николова, Георги Божев и Пепа Генчева - заместник-областен управител на СливенДимитър Димитров - председател на сдружение на онкоболните