Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Николай Събев: Преговорите между превозвачите и правителството продължават

14 май 2022 16:33, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 дни, брой четения: 68
...............................................

Преговорите между превозвачите и правителството продължават и целта е да не се стига до стачка на 18 май, заяви в Русе министърът на транспорта Николай Събев.

Антиинфлационният пакет, подготвен от правителството, засяга горивата, акцизите и биодобавките и той със сигурност ще се хареса на превозвачите, каза министърът на транспорта Николай Събев, но бе разочарован от разговорите между него и превозвачите, които готвят национален протест на 18 май:

"Лошото е, че фокусът от това да работим по правната рамка, с която можем да им облекчим ефектите от прилагането на пакет "Мобилност", при която можем да ускорим движението на транспорт и хора през граничните пунктове на България, която гарантира функциониране на една национална транспортна схема, която ще осигури по-добра мобилност на българите, върху това не искат да говорим, а аз само за това говоря".

По повод обвиненията от страна на фирма "Юнион Ивкони", че срещу тях се води целенасочена кампания, министър Събев отговори:

"Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Вижте, от миналата седмица ние имаме среща с тази неправителствена организация, наречена БОЕЦ. Има достатъчно сигнали, които са подадени от БОЕЦ. Няма нищо случайно. Ние работим по тези сигнали, и други".

Министърът на транспорта Николай Събев обяви, че от вчера е възложен ремонта на прохода "Витиня", а през юли ще започне рехабилитация на "Дунав мост", ако румънската страна спази сроковете за пускане на фериботната линия между Русе и Гюргево, която да поеме трафика през реката.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС