Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Удължават проекта "Патронажна грижа плюс" в 44-те села на община Тунджа

15 май 2022 20:26, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 147
Снимката е илюстративна

С шест месеца се удължава проектът "Патронажна грижа плюс" в 44-те села на община Тунджа. Над 130 лица с увреждания и възрастни, които не могат да се обслужват сами или са поставени под карантина заради Covid-19, ще продължат да получават здравни и социални услуги в домовете си.

Проектът се удължава до края на годината като общата сума, получена по Оперативната програма Развитие на човешките ресурси надхвърля 574 000 лева, поясни кметът на община Тунджа Георги Георгиев:

"По проекта се осигурява психологическа помощ и консултиране, доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, закупени със средства на потребителите, както и съдействие за неотложни административни услуги".

Предоставянето на медико-социалните услуги започна през юни миналата година като основната цел беше подкрепа и преодоляване на последствията от пандемията. Мобилни екипи посещават домовете на хронично болните и хората в риск, като освен за здравословното им състояние, помагат и в ежедневната им работа, обясни ръководителят на проекта Силва Иванова:

"Идеята да предоставяме тези услуги в рамките на два часа дневно не винаги ни се получава. Обикновено нашите специалисти се застояват повече, защото хората искат да си говорят с тях и особено в това време, в което бяха затворени по домовете си, това беше страшно необходимо".

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС