Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Украйна: дебати относно инфраструктурата, продоволствената сигурност, културата и хуманитарната помощ

16 май 2022 13:52, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 115
Европейски парламент

Четири комисии на ЕП ще направят равносметка във вторник на транспорта, продоволствената сигурност, културата и хуманитарната ситуация на Украйна след незаконната инвазия на Русия.

 

Глобален пазар на храни

Във вторник от 9:00 часа комисията по земеделие и развитие на селските райони ще обсъди влиянието на войната в Украйна върху ситуацията на световните пазари на храни с Максимо Тореро, главен икономист на Организацията по прехрана и земеделие на Обединените нации (FAO). В обмяната на мнения ще участват членове на украинската Върховна Рада.

 

Можете да проследите дебата на живо тук: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/committee-on-agriculture-and-rural-development_20220517-0900-COMMITTEE-AGRI

 

Хуманитарна ситуация

Във вторник от 9.00 часа комисията по петиции ще обсъди ситуацията с бежанците в Украйна с Карло Олмо от „Адвокати без граници“ и ще обсъди украинска петиция за създаване на хуманитарни коридори и друга за предоставяне на бежанци с лични карти за целия ЕС.

И накрая, евродепутатите ще изслушат координатора на ЕП по правата на детето Ева Копач (ЕНП, Полша) и ще обсъдят петиции относно правата на децата и хуманитарната помощ.

 

Можете да следите дебатите на живо тук: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/committee-on-petitions_20220517-0900-COMMITTEE-PETI и да намерите повече информация тук: https://emeeting.europarl.europa .eu/emeeting/committee/en/agenda/202205/PETI?meeting=PETI-2022-0516_1P&session=05-16-13-45

 

Транспорт

Във вторник от 10.00 часа комисията по транспорт и туризъм ще обсъди с министъра на инфраструктурата на Украйна Александър Кубраков, присъединявайки се дистанционно, относно най-новата ситуация на място, нуждите на транспортния сектор и ролята на ЕС в подпомагането на облекчаването на катастрофалните последици от инвазията, както беше предложено в резолюцията на Парламента през май. Членовете на украинската Върховна Рада ще се присъединят и към депутатите в дебат.

 

Можете да проследите дебата на живо тук: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/tran-committee-meeting_20220517-1000-COMMITTEE-TRAN

 

култура

Във вторник от 14:00 часа комисията по култура ще проведе изслушване как да се комбинират наличните стратегически ресурси в иновативни обществено-филантропски механизми за оказване на спешна подкрепа на секторите на културата и наследството в Украйна. Членове на европейски и украински културни организации, Комисията и Европейската служба за външна дейност ще участват в обмена на мнения.

 

Вижте подробна програма на срещата тук: https://www.europarl.europa.eu/cmsdata/248292/Agenda%20cultural%20solidarity%20Ukraine%2017%2005%20CULT%20Committee.pdf Следете срещата на живо тук: https: //multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/committee-on-culture-and-education_20220517-1345-COMMITTEE-CULT