Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Убедителното представяне на възпитаниците на Христо Желев - Жеката продължава

16 май 2022 15:24, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди около 1 година, брой четения: 492
111

Възпитаниците на треньора Христо Желев - Жеката, набор 2007 (U15) и Спортно училище "Димитър Рохов", продължават с успешното си представяне. Последната седмица програмата на децата бе много тежка, но те успяха да извлекат максимума от нея - две победи за 4 дни. И то какви победи !

Момчетата спечелиха последователно срещу тимовете на ФК "Лидер" (Пловдив) и ПФК "Локомотив" (Пловдив). Трябва да подчертаем, че и двата опонента се борят за призовите места.

В сряда сливенските млади надежди отвяха силния тим на ФК "Лидер" в пловдивското село Ягодово. Нашите съумяха да вкарат всичко, което изработиха, и затвориха с класика срещата.

В следваща среща с ювелирен гол на Янко Димчев от пряк свободен удар възпитаниците на тренера Жеката спечелиха и срещу "смърфовете" от Пловдив! Така сините таланти продължавата да бъдат с най-добрата отбрана и третото по сила нападение в шампионата.

Призовата тройка определено не е безразлична за сливенските малки хайдути, коментираха от Футболен Клуб "Сините Камъни".

В момента отборът е с 2 и 1 мач по-малко от отборите преди тях в класирането, но забележете - с равни точки. При добри обстоятелства и резултати, отборът от Сливен ще е с поне три точки пред тимовете, които също се борят за призовата тройка.

Но това не спира до тук! Тежката програма пред възпитаниците на директора на школата Христо Желев тепърва започва. Те ще имат няколко седмици, в които ще трябва да играят като истинските професионалисти с цикъл - СРЯДА - СЪБОТА !

В друга среща Набор 2009 (U13) победи инфарктно тима на ФК "Арена" (Ямбол) в отложен мач от първенството деца подготвителна група към ОС на БФС Стара Загора.

Разбира се максимата тук е "Всичко е добре, когато свършва добре"! Въпреки че в голяма част от двубоя момчетата ни отстъпваха на коравите ямболийчета, в крайна сметка възпитаниците на треньор Христо Желев стигнаха до победата. С хеттрик отново се отличи Димитър Маринов - Меси, който може би чупи всички рекорди в тази възраст, като има над 50 гола за набора си На вратата пък бе един истински вратарски исполин - Сами Славов, който направи поне 3 вратарски намеси от най-високо ниво! По този начин децата от Сливен се доближиха само на три точки от отбора на ФК "Розова долина" (Казанлък). Към момента за съжаление дори и при грешка на децата от "града на Розата" няма да можем да станем шампиони, тъй като в директния двубой допуснахме две загуби.

И въпреки това децата от Сливен и СУ "Д. Рохов" показаха, че могат да печелят трудни битки, в трудни ситуации.

Източник: Радио Сливен Нет

Снимки

222