Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обучение на доброволци по Националната програма 8-11 клас "От връстници за връстници"

20 май 2022 15:18, Превантивно-информационен център - Община Сливен (ОбСНВ, ПИЦ - Сливен)
Излъчване: ОбСНВ, ПИЦ-Сливен преди 2 години, брой четения: 839
Лого

"Доброволец това е някой, който по свое желание и безвъзмездно се заема с алтруистична дейност и работа, участва в дейности, с цел допринасяне за добруването и подобряването на човешкото качество на живот.

Всеки може да бъде доброволец. Всичко, от което се нуждаеш, е мотивация, съчувствие и желание да работиш и да се учиш от хората в общността. Без значение кога и каква точно доброволческа дейност решиш да извършваш, това ще ти е безкрайно полезно.""

В началото учебна 2021/2022 година се проведоха информационно-дискусионни срещи за набиране на доброволци към доброволческите клубове на ОбСНВ и ПИЦ-Сливен по Националните програми за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда 8-11 клас "От връстници за връстници".

В рамките на два дни - 19 и 20 май с част от доброволците на тези клубове от СУ "Константин Константинов" , ППМГ "Добри Чинтулов" и ПГПЗЕ "Захари Стоянов" гр. Сливен преминаха обучения по темите:

" Превенция. Видове превантивни програми. Рискови и защитни фактори" и Психоактивни вещества-последици от употребата. Зависимост, етапи на развитие на зависимостта, лечение".

Водещи на събитията бяха Люба Вичева и Станимира Петрова - експертите от ПИЦ-Сливен.

Учениците показаха знания по темите и проявиха готовност за сътрудничество при работата по Националната програма и в обществените изяви с цел повишаване знанията и уменията при съвместната работа с центъра.

Снимки

Ученици 1Ученици 2Ученици 3Ученици 4