Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приветствие от Областния управител Веселин Вълчев по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май

24 май 2022 08:07,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 291
кирил и методий

Уважаеми учители, педагогически специалисти,

Уважаеми дейци на образованието, просветата и културата,

Скъпи ученици,

 

Сърдечно Ви поздравявам по повод най-духовния, обединяващ и светъл български празник – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май! Ден, в който стоим пред света горди, независими и празнуваме най-голямото богатство на нашия народ – българското слово!

Нека се преклоним пред Светите равноапостоли и съпокровители на духовността – солунските двама братя Кирил и Методий! Да отдадем дълбока си признателност и почит към тяхното дело. Дело, съхранила българщината за поколенията, духовната история на България и обединило славянските народи!

Ние имаме право да се гордеем с дълбоките си корени, с блестящия талант на българските творци, с високия коефициент на нашите учени и дейци на просветата и културата, с интелектуалния потенциал на нацията. Убеден съм, че само народи, които поставят на висок пиедестал културата, просветата и науката, своята писменост, извисен дух и стремеж към знания, имат изключителната възможност да останат във времето.

Скъпи ученици, вие сте тези, от които зависи бъдещото развитие на родината ни. Пожелавам ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знания в училище. Нека да не угасва искрата за наука, запалена от Кирил и Методий, от народните будители и просветители на нацията ни, защото вие сте нашето бъдеще за утрешния ден!

Пожелавам на всички учители, културни и просветни дейци здраве, творчески успехи, висок професионализъм и вдъхновение! Нека продължаваме да съхраняваме и предаваме на поколенията

български традиции, които са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие.

Честит празник!

 

С уважение: Веселин Вълчев

/Областен управител на Област Сливен/