Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на работна среща в гр. Твърдица по проблемите на медицинското обслужване в община Твърдица

21 февруари 2011 11:47,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1276
снимка

На 18.02.2011 г. областният управител г-н Марин Кавръков присъства на работна среща в гр. Твърдица по проблемите на медицинското обслужване в община Твърдица.

Поканата и организацията на срещата е от общинското ръководство на ПП ГЕРБ. Участие в срещата взеха г-н Иван Петров – общински координатор на ПП ГЕРБ и общински съветник, г-н Валентин Лазаров общински съветник от ПП ГЕРБ, г-жа Катя Дойчева кмет на община Твърдица, д- р Василиса Симеонова директор на Център за спешна медицинска помощ, д-р Виолета Узунова директор на Регионална здравна инспекция – Сливен и д-р Светослав Славов директор РЗОК- Сливен.

След направения анализ на съществуващите медицински услуги в община Твърдица бяха обсъдени възможностите за достъпна медицинска помощ, достъп на която трябва да има всеки български гражданин. На този етап освен общо практикуващите лекари няма болница или център за предоставяне на медицински услуги. На срещата беше обсъждано възможността за оборудване на спешен кабинет към съществуващия център за спешна помощ, съответстващ на здравно-демографските реалности и изискванията за предоставяне на качествени медицински услуги. Възможно е и създаване на медицински център, какъвто е съществувал преди години в Твърдица. В него по изискване обаче трябва да работят поне трима специалисти. Областният управител лично пое ангажимента да разговаря с лекари от Сливен и Нова Загора да покрият района на община Твърдица с медицинска специализация.

Договорено бе да се предприемат необходимите проектни и ремонтни дейности от общината на съществуващите помещения в бившата общинска болница. Г-жа Катя Дойчева сподели, че е спазила обещанието си от миналата година и в бюджета на общината за 2011 г. е предвидена сума за ремонт на сградата.

Областният управител г-н Марин Кавръков запозна присъстващите с възможностите за финансиране по програмата за хуманитарна помощ на американското посолство в България.

Г-н Иван Петров и г-н Валентин Лазаров благодариха за загрижеността на областния управител за разрешаването на този толкова наболял проблем в община Твърдица. Доброто здравеопазване изисква добра база и добри специалисти бе изводът от проведената среща.

Снимки

снимка