Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител се срещна с ученици от Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков"

22 февруари 2011 11:49,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1865
снимка

На 21.02.2011 г. /понеделник/ областният управител г-н Марин Кавръков проведе среща с ученици от Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков". Тази среща е първа по рода си и е по инициатива на г-жа Лиляна Тодорова директор на гимназията, г-н Димитър Занзалов, г-н Станислав Киров и г-жа Десислава Павлова.

В учебният материал, по предмета Право, на деветокласниците със специалност „Банково дело” и „Митническа и данъчна администрация” има темата „Местните органи на държавната власт и управление”. Днес с открития урок по темата, областният управител върна назад във времето учениците и техните учители. Той направи преглед на интелектуалната мощ на човечеството от стари до нови времена Демокрацията не е ново понятие.

Тя възниква в Античността. Познанието и практиката на обществата за устройството на държавата бяха обяснени по един не традиционен начин чрез в картината „Атинската школа” на Рафаело, историята на малкия принц при посещението на планетата с царя, френската революция и падането на монархиите …

След като се вмести в рамките на един учебен час от 45 мин., г-н Кавръков покани учениците да видят неговия кабинет. Много бяха желаещите да седнат на стола на областния управител. Единственото условие, което постави г-н Кавръков на гостите си е издаването на заповеди. Те заваляха една след друга „Да се забрани тютюнопушенето на обществени места”, „Да се пази природата”, „Да се намалят учените часове”, „Да има повече такива изнесени часове” и пр.

 

 

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимкаснимка