Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител се срещна с ученици от Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков"

22 февруари 2011 11:49,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1860
снимка

На 21.02.2011 г. /понеделник/ областният управител г-н Марин Кавръков проведе среща с ученици от Професионална гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков". Тази среща е първа по рода си и е по инициатива на г-жа Лиляна Тодорова директор на гимназията, г-н Димитър Занзалов, г-н Станислав Киров и г-жа Десислава Павлова.

В учебният материал, по предмета Право, на деветокласниците със специалност „Банково дело” и „Митническа и данъчна администрация” има темата „Местните органи на държавната власт и управление”. Днес с открития урок по темата, областният управител върна назад във времето учениците и техните учители. Той направи преглед на интелектуалната мощ на човечеството от стари до нови времена Демокрацията не е ново понятие.

Тя възниква в Античността. Познанието и практиката на обществата за устройството на държавата бяха обяснени по един не традиционен начин чрез в картината „Атинската школа” на Рафаело, историята на малкия принц при посещението на планетата с царя, френската революция и падането на монархиите …

След като се вмести в рамките на един учебен час от 45 мин., г-н Кавръков покани учениците да видят неговия кабинет. Много бяха желаещите да седнат на стола на областния управител. Единственото условие, което постави г-н Кавръков на гостите си е издаването на заповеди. Те заваляха една след друга „Да се забрани тютюнопушенето на обществени места”, „Да се пази природата”, „Да се намалят учените часове”, „Да има повече такива изнесени часове” и пр.

 

 

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимкаснимка