Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенският симфоничен оркестър закрива творческия си сезон с концерт на 30 юни

20 юни 2022 09:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 335
Koncert

Симфоничен оркестър Сливен закрива творческия си сезон с бляскаво събитие на 30 юни. То ще се състои в зала „Сливен” от 18.30 ч. След поредицата от успешни концерти, този път публиката ще има възможност да чуе и види на сцената италианското вдъхновение, виолончелистката Ерика Пикоти и изключителния български диригент Григор Паликаров.

Тя е само на 22 години, а вече има зад гърба си спираща дъха колекция от награди и международни признания. Ерика Пикоти е носител на престижната награда International Classical Music Awards, млад артист на годината (2019) а дебютният ѝ албум, е издаден от компанията Warner Classics. Огромният списък с престижни зали и фестивали, където тя свири включва Карнеги Хол в Ню Йорк, Концертхаус в Берлин, Вигмор Хол в Лондон, Театро Карло Феличе в Генуа, Бозар в Брюксел, Ла Фениче във Венеция, Verbier Festival, Кронберг Фестивал, Паганини Фестивал, Supercello Фестивал в Пекин и др. Ерика си партнира на сцената с Марио Брунело, Миша Майски, Салваторе Акардо, Гидон Кремер и още много велики артисти.

Прави концертния си дебют на 13-годишна възраст, на живо по телевизия Rai, заедно с оркестъра на Санта Чечилия в Рим. Тя е отличена с титлата „Знаменосец на Италианската република” от президента Джорджо Наполитано, за „изключителни резултати в музикалното поприще в млада възраст“.

Концертът ще премине под диригентството на един от най-известните български диригенти, носителя на „Кристална лира” - Григор Паликаров. Освен, че е главен диригент на Симфонично-оперетно дружество “М-ро Г. Атанасов”, гр. Пазарджик, към настоящия момент, той е и чест гост-диригент на почти всички оркестри и оперни театри в страната. Сред тях са - Симфоничен оркестър на Българското национално радио, Софийска филхармония, Класик ФМ оркестър, Държавните опери в Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Стара Загора, Плевенска филхармония и др. Григор Паликаров редовно осъществява множество гастроли в чужбина, в страни като Германия, Австрия, Белгия, Франция, Италия, Люксембург, Русия, САЩ, Словения, Тайван, Холандия, Корея, Япония.

Програмата включва три шедьовъра на музикалното изкуство - Увертюра „Дон Жуан” от Моцарт, Вариации на тема Рококо за виолончело и оркестър от Чайковски и първо изпълнение в Сливен, на Симфония No.1 от Шарл Гуно.

Билетите за събитието са вече в продажба, онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала „Сливен” - с работно време от 10 -13 ч. и 15 - 17 ч., всеки ден.

За повече информация – тел. 0878893489.

 

Снимки

KoncertKoncert