Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кирил Петков обяви, че правителството ще подаде оставка в понеделник

23 юни 2022 17:20, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 91
Премиерът в оставка Кирил Петков

ремиерът Кирил Петков обяви от Брюксел, че правителството ще подаде оставка в понеделник сутринта, когато "ще попълним документите и ще ги подадем". Така Петков отговори на въпрос кога ще подаде оставката на правителството, за да бъде задействана от президента Румен Радев процедурата за връчване на мандата.

В сряда (22 юни) вечерта коалиционното правителство загуби вота на недоверие в парламента, внесен от ГЕРБ. Вотът беше гласуван със 123 гласа "за" от парламентантарните групи на ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане".

Премиерът в оставка отново повтори, че не е възможна коалиция между "Продължаваме Промяната" и Бойко Борисов (ГЕРБ), както и със Слави Трифонов и Тошко Йорданов ("Има такъв народ").

"Ще продължим да държим много ясна линия - с кого можем да направим коалиция или с кого не. Неведнъж съм казвал, че нашата основна цел е борба с корупцията, а борба с корупцията не може да се случва, докато имаш коалиционен партньор, който е част от корупцията", коментира премиерът и допълни специално за "Има такъв народ", че "осъзнахме, че са част от задкулисието, срещу което ние се борим, така че и там няма да направим компромис".

"Петте изисквания на Костадин Костадинов (председателя на "Възраждане") също са абсолютно неприемливи. Делян Пеевски, който се появи за първи път от 6 месеца вчера, за да натисне бутона на вота на недоверие, също не може да ни е партньор. Оставаме с възможностите за партньорите, които имаме, плюс всички независими депутати, които искат да подкрепят политиката на това правителство", отбеляза Кирил Петков.

Запитан вижда ли работеща формула за работещо парламентарно мнозинство в 47-ото Народно събрание премиерът каза, че това зависи от независимите депутати. "Ако има независими депутати, които са готови да кажат България ни е по-важна, отколкото спирала от кризи, тогава да. Единствената цена, която не бихме платили, е сделка със задкулисието, срещу което се борим, защото тогава няма смисъл от нашето съществуване", подчерта премиерът.

Източник: Дневник.бг
Снимка: Цветелина Белутова