Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дует "Ритон" зарадва своите почитатели в Ямбол с много хитове и добро настроение

23 юни 2022 20:44, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 327
Дует "Ритон"

Почти два часа продължи концертът на дует „Ритон“ в Ямбол, част от турнето, посветено на 45-годишнината от началото на музикалната кариера на двамата възпитаници на Естрадния отдел на Българска държавна консерватория, сега Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София.

На сцената първо се качиха музикантите, които съпътстват Катя и Здравко на турнето. Те изпълниха първия хит на дует „Ритон“ – „Трябва да чакаш“.

След това музикалното семейство с атрактивна визия се появи под аплодисментите на многобройната публика.

„Честит празник на патерица, защото трябваше да сме на 11 юни на тази сцена, но много силно валеше. И се радваме, че успяхме да сме тук, все още в рамките на празника на прекрасния ви град,“ поздрави Здравко развълнуваната публика.

„Ритон“ припомни на ямболци времената, когато текстовете в българската поп и рок музика бяха писани от най-добрите български поети, а музиката беше дело на най-талантливите композитори.

Катя и Здравко изпълниха както стари хитове – „Как си, амиго“, „Елате ни на гости“, „Някога, но не сега“, така и нови песни – „Брой до три“, „Счупеното носи щастие“, „Твоята жена“. Разбира се, те изпяха и може би най-известната си и разпознаваема песен - „Джалма“.

Дует „Ритон“ доказа, че за таланта и професионализма няма възраст. Двамата не спряха да танцуват и да поддържат емоционален контакт с публиката, която им отвърна с любов и също пееше и танцуваше с тях.

Концертът завърши като всеки хубав концерт – на всеки му се искаше да продължи още.

Източник: Пресцентър на община Ямбол

Снимки

Концерт на дует "Ритон" в Ямбол...............................................