Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков проведе работна среща с ръководството на ПГЕЕ "Мария Склодовска - Кюри" Сливен

23 февруари 2011 15:30,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1300
снимка

Днес, 23.02.2011 г. /сряда/ областният управител г-н Марин Кавръков проведе работна среща с ръководството на ПГЕЕ "Мария Склодовска - Кюри" Сливен.

Срещата е по инициатива на директора на ПГЕЕ г-н Добри Маргенов и е във връзка с започналата реализация на инициативата за обзавеждане на кабинет по Електроенергетика.

Новата специалност Електроенергетика е създадена със съдействието на областния управител. На една от срещите през миналата година с ръководството на EVN България, той предложи те да оборудват учебен център към професионалната гимназия по електротехника за обучение и преквалификация на младежи. Целта е учениците да се обучават използвайки апаратура, измервателна техника и инструмента, с който работят инженерите и специалистите в EVN. Идеята тогава се прие много въодушевено и присърце, а областният управител лично се ангажира това да стане факт.

На проведената среща днес стана ясно, че EVN са предоставили голяма част от необходимите учебни пособия и материали. Оказа се, че за обезпечаване на часовете по електрически централи и подстанции, Релейна защита и електрически мрежи, са необходими апарати и нагледни материали, които са в ресора на предприятията на подчинение на НЕК.

Областният управител се ангажира за съдействие за осъществяване на официална среща с представители на НЕК и пълно оборудване на учебния център.