Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предимства на самоходната косачка

30 юни 2022 08:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 660
Самоходна косачка

Какви са те? Обръщайки се към механизирани методи за обработка на територията, човек търси най-оптималния начин, а самоходната косачка е най-подходящият вариант. Тази система има редица предимства пред другите модификации, поради което се избира най-често. Улесняването на труда се осъществява в максимални срокове, тъй като потребителят трябва да положи минимум усилия. Самоходната косачка се движи благодарение на собственото си задвижване, нейните колела лесно преодоляват малки препятствия и послушно се подчиняват на командите, предавани от органите за управление.

Самоходните косачки за трева използват задвижваща система, която автоматично придвижва косачката напред, без да се налага да я натискате. Включвате двигателя, като притискате щангата на косачката. След това просто вървите зад и карате косачката и тя върши цялата тежка работа вместо вас.

Може да си мислите, че закупуването на самоходна косачка за трева е лесно, но има няколко неща, които трябва да вземете предвид. Ето основните фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате самоходна косачка за трева.

Предно или задно задвижване?

Косачките с предно задвижване са по-евтини от моделите със задно задвижване. Те са по-лесни за маневриране, но има значителни недостатъци.

За да може косачката да се движи напред, колелата трябва да са здраво стъпили на земята. По този начин задвижването на предните колела е практически безполезно, когато предните колела са нагоре за завъртане или когато колелата отскачат от моравата.

Задните колела са винаги на земята, което осигурява отлично управление и маневреност. Така че, ако имате нужда от допълнителна мощност за изкачване по стръмни хълмове в допълнение към удобството, винаги избирайте косачка със задно задвижване. Можете да разгледате различни модели на kubotagreentech-bg.com.

Самоходната косачка не трябва да е голяма

За обикновения потребител външните параметри са важни, но те не засягат само естетическия вид. Тук в по-голяма степен говорим за размери, защото те се вземат предвид при избора, тъй като могат да повлияят на естеството на работата и нейния комфорт. В тази връзка самоходната косачка не трябва да е голяма, нейната ширина и дължина се комбинират с някои отвори на обекта. Най-често се оценяват външните му параметри, наличието на препятствия, като разстоянието между дърветата, стълбове, беседка и ограда и много други.

Разбира се, колкото по-голяма е самоходната косачка, толкова по-бързо ще се свърши работата, това се дължи на увеличеното сцепление и повече мощност. Освен това моделите с впечатляващи размери са по-стабилни, оборудвани са с голям брой допълнителни функции и са по-удобни. Но всичко това е вярно само ако работата се извършва на абсолютно чиста морава и всички сгради и растения са разположени някъде другаде. Трудно е да си представим такава картина в рамките на което и да е домакинство, по-вероятно е да се намери някъде в парка, на поляната извън населеното място и на други подобни места.

Самоходна косачка в ръцете на професионалисти

Всяка мащабна работа изисква движение напред с висока скорост, но без загуба на качество, поради което самоходната косачка често се оказва в ръцете на професионалисти. Предвид сложността на задачите и техния обем, просто е невъзможно да си позволим нещо по-просто, тъй като физическата умора и съпътстващото намаляване на качеството ще се почувстват бързо. Хората, които поставят рутинната работа в ранга на основното си занимание, избират технически средства с особено внимание.

Самоходната косачка се оказва инструмент за печелене на пари, тя не може да бъде спряна, да изисква специално внимание и да отклони получените средства. Задачата е доста трудна, но изпълнима, за това трябва да намерите сред огромното предложение единствената опция, която отговаря на абсолютно всички изисквания. Сред моделите трябва да се отбележи Zero-turn, който предлага отлично качество и е специално проектиран за работа в трудни условия.