Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Акценти от днешната редовна сесия на Общински съвет-Сливен

30 юни 2022 13:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 2 години, брой четения: 441
Sesiq

74 точки разгледа и гласува днес Общински съвет-Сливен на редовната си сесия. С 28 гласа „за“, бе подкрепена промяната на бюджета. Сред мотивите за изменението, зам.-кметът по финансите Румен Иванов посочи - отпускане на средства за текущи ремонти и закупуване на селскостопански инвентар в няколко населени места, финансиране на проекта на Община Сливен за охрана на земеделската продукция в селата, който продължава и тази година. Средства ще бъдат отпуснати и за ремонт на НЧ „Зора-1860“-Сливен, за доизграждане на информационната система в Центъра за обслужване на гражданите, за системи за видеонаблюдение и др.

На днешното заседание общинските съветници потвърдиха избора на управители на две от общинските дружества. На „Пътнически превози“, конкурсът е спечелил инж. Енчо Петров, на „Общинска охрана и СОТ-Сливен“ – Петко Чолаков.

Единодушно бяха приети работната програма на местния парламент за третото тримесечие на 2022 г. и Планът за устойчива градска мобилност на град Сливен. Местният парламент подкрепи и подписването на партньорски споразумения между Община Сливен и съседните общини Котел, Върбица и Стралджа и създаване на Местни инициативни групи (МИГ). Тези партньорства отварят нови възможности за община Сливен, която не попада в списъка на общините в селските райони. По този начин сливенски села, които са в близост до горе споменатите общини, ще могат да се включат в тези инициативни групи и да участват с проекти в Стратегията за развитие на селските райони за новия програмен период 2021-2027 г. Одобрение получи и включването на допълнителни населени места в „МИГ Твърдица-Сливен-долината на прасковите“.

В рамките на сесията бяха утвърдени и протоколите на Комисията по стипендиите и на Управителния съвет на Общински фонд „Култура” към Община Сливен.

Общинските съветници гласуваха още рутинни разпоредителни сделки с общинска собственост, отпускане на финансови помощи на граждани и средства за училища, детски градини и творчески колективи.

 

Снимки

Sesiq