Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Нова Загора, за да поздрави Галя Захариева с победата на извънредните избори

05 юли 2022 15:00, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди около 1 година, брой четения: 624
-----

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети днес Нова Загора, за да поздрави лично Галя Захариева с победата на първи тур на извънредните избори в неделя.

"Удовлетворени сме от справянето с предизвикателствата, които бяха пред нас. Тези избори доказаха, че ГЕРБ е единствената жива партия, партия, която има идеи и идеологии. Благодаря на всички за невероятната организация", заяви народният представител и областен ръководител на ГЕРБ - Сливен Десислава Танева.

„Имаме ниска избирателна активност и една от причините е машинното гласуване. В секциите с хартия имаме 50-60 на сто избирателна активност, а в секциите с машина има 20 на сто разлика“, каза Галя Захариева. По думите й и засиленото полицейско присъствие, също е повлияло на хората, както и политическата ситуация в страната. „Въпреки всичко, резултатът е добър, ние се справихме сами със странните коалиции-противници. Резултатът, който ние направихме – 53.5% е по-висок от всички останали резултати взети. Това показва, че хората в Нова Загора оценяват това, което ГЕРБ е направила на национално и на регионално ниво. Хората смятат, че само ние сме хората, които можем да правим добри неща“, посочи Захариева.

"Николай Грозев заслужаваше да му посветим тази победа", заяви Бойко Борисов, който благодари на всички, че са се мобилизирали за предсрочните избори.

„Противниците ни не знаят нищо. Те не знаят кой какъв е, събрали се комунисти и жълтопаветници. Но, целта не е да ги обидим, а да им покажем, че работата има своето значение“, заяви пред новозагорци Борисов.

„Един бюджет, който беше рядко слаб, където имаше пари, заложени само за пенсионерите, беше поправен и приет. Ние направо прекроихме бюджета на Асен Василев. Костадин Ангелов си защити лекарите в бюджета, за да има, макар и недостатъчно, и за лекарите, и за медицинския персонал, и за земеделието. 300 милиона лева повече за земеделието. Това го нямаше в бюджета. За полицаите, пожарникарите, учителите, религията – и за православната, и за джамиите. Свършихме огромна работа, за да им компенсираме индустриалния ток. През бюджета защитихме бизнеса от правителството. Обещаха по 4 магистрали, по три моста, по пет тунела ли, три тунела ли - какви ли не измами. Къщичка за птички няма построена, една дупка на Тракия няма изкърпена, една велоалея няма изградена. Година и половина пълен застой. Това ще влезе в историята как една инфраструктура издържа година и половина без да се поддържа“, каза още Бойко Борисов.

„Когато по 50 лв. отпускаше нашето правителство при 1,2% инфлация, те си бяха 50 лв. Сега те с един пазар си отиват. Трябва да се върнем към времето, когато Гечев, който сега е професор, световният шампион по фалиране на банки, над 20 и кусур, сега участва в преговорите. По негово време за 3 000 лв. пенсия се купуваха 2 хляба“, каза Борисов.

„Но иначе всеки въпрос е как ще направят правителство. Сега те искат да купят цели парламентарни групи и депутати. Търсят депутати, които да се подчинят на принципите да не си слушат лидерите и избирателите, както и структурите. И то купуването не е само с пари, олио, захар или банкети, а с обещаване на постове, министерски и пр. Това също е корупция. Предай си партията и ще станеш министър, предай си избирателите - ще те направим шеф на ДАНС. Това се случва в момента. Честното е лятото, като си дойдат хората от почивки, да се направи един избор и както ни подреди народът. Тогава тези депутати могат спокойно да се явят като независими и народът да ги избере, това е честно. При ГЕРБ нито токът, нито газът щяха да се вдигнат, нито да изпуснем инфлацията. Българинът е производител на ток, има въглища за още 100 години. Кое ти се оскъпи на тебе за тока - миньорският труд ли стана по-скъп или въглищата намаляха, или три ТЕЦ-а не бълват нонстоп? 45 лв. излиза токът, а на пазара е 800. Турци и гърци купуват ток от България. А колко са доматите и краставиците в Турция и Гърция. Няма нито един фактор, който да вдигне инфлацията в България“, каза лидерът на ГЕРБ.