Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обявявена е конкурсна сесия в подкрепа на проекти, свързани с развитие и популяризиране на любителското творчество

25 февруари 2011 12:03,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1350

На основание чл. 14, ал. 2, т. 1 от Закона за закрила и развитие на културата и чл. 25, т. 5 от Устройствения правилник на Министерство на културата и Заповед № РД 09-0057/17.02.2011 г. на министъра на културата, Министерството на културата обявява конкурсна сесия в подкрепа на проекти, свързани с развитие и популяризиране на любителското творчество в следните направления:

 

1. Инициативи и форми за изява на творци-любители – фестивали, събори, празници, конкурси и др., насочени към детска и младежка аудитория, свързани с популяризирането и трансмисията на нематериалното културно наследство и съвременни форми на любителското творчество.

 

2. Издаване на художествена продукция в областта на нематериалното културно наследство и любителското творчество – литературни издания, методически материали, рекламни материали, цифровизация на културно съдържание в областта на нематериалното културно наследство и др.

 

Право на участие в сесията имат всички общини и юридически лица, работещи в областта и подпомагащи развитието на любителското творчество, вписани в информационния регистър на културните организации на Министерството на културата и в публичния регистър на народните читалища към министъра на културата.

Необходими документи за участие в конкурса са:

 

1.Формуляр за кандидатстване по образец.

2.Удостоверение за вписване в информационния регистър на културните организации по чл. 14, ал. 4 от Закона за закрила и развитие на културата или удостоверение за вписване в публичния регистър на читалищата и читалищните сдружения по чл. 10, ал. 1, 2 от Закона за народните читалища.

 

Документите се подават по пощата или лично в деловодството на Министерството на културата, не по-късно от 24 март 2011 г.

 

Общата сума за финансиране на проектите е 40 000 /четиридесет хиляди/ лева.

 

Конкурсната процедура се провежда съгласно одобрените Правила за условията, реда и процедурите за провеждане на сесии за подпомагане на проекти в областта на любителското творчество.

 

За допълнителна информация – тел.: 94 00 827; 94 00 912.

 

Документи и формуляри можете да намерите на сайта на Министерството на културата

 

http://mc.government.bg/page.php?p=46&s=13&sp=15&t=0&z=0