Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински фонд „Ин витро“ ще увеличи финансовата помощ за процедурите

27 юли 2022 14:50, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 619
In vitro

Финансовата помощ за процедурите, осигурена от Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Сливен, ще се увеличи от 3 на 5 хил. За това информира общинският съветник и председател на Комисията към фонда Момчил Пантелеев. Освен увеличението, на сесията този четвъртък, местният парламент ще гласува отмяна на досега действащия правилник за работа на фонда и нова програма за ин витро процедурите.

„Фондът в община Сливен се наложи и през 9-те години, откакто е създаден, отчетените резултати, са повече от задоволителни. Това налага да приемем механизъм на работа, който да съответства на националното законодателство. Поради тази причина се налага отмяна на досега действащия правилник и да се създаде нова структура и организация, която да работи под ръководството на Община Сливен“, посочи Пантелеев. Той подчерта, че отмяната му няма да доведе до закриване на общинския фонд. Целта е да бъдат разписани нови правила, които да не противоречат на закона. По думите му новият правилник и програма предвиждат подобряване на условията и оптимизация на дейността на фонда. Освен увеличение на сумата, с която Общината ще подпомага семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Сливен, право да кандидатстват ще имат и самотни майки.

Общински фонд „Ин витро“ е създаден през 2013 г., а Община Сливен е сред първите в страната, която се включва в подпомагане на лечението на двойки с репродуктивни проблеми.