Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какъв дамски часовник да изберете?

29 юли 2022 08:08, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 788
Какъв дамски часовник да изберете?

Изборът на дамски часовник обикновено се основава на два аспекта: актуалната мода и естетическата стойност на даден модел. Междувременно има много фактори, които определят дали часовникът, който носим, ще бъде не само визуално привлекателен, но преди всичко практичен и функционален. Какъв дамски часовник да изберете? На какви аспекти трябва да обърнете специално внимание? Сега ще дадем отговор на тези важни въпроси, а междувременно, можете да разгледате прекрасните модели маркови дамски часовници от Timedix!

Как да изберем дамски часовник?

Основното нещо е преди всичко механизмът на часовника. Ето защо има кварцови и механични часовници за жени. Първите се захранват от батерия, а вторите се задвижват автоматично. Най-голямото предимство на кварцовите часовници е, че дори и след дълги години безпроблемна работа, когато изведнъж спрат да работят. Но всичко, което трябва да направите, е да смените батерията. Ако, от друга страна, механизмът на часовника е много сложен и следователно - труден за ремонт, ще е необходимо да посетите специалист.

Друг важен въпрос е изборът на правилния компонент - модните дамски часовници могат да бъдат изработени от минерално или сапфирено стъкло. И така, какъв материал си струва да изберете? Стъклото в часовника е един от най-важните му елементи. При дамските часовници най-често се използва минерално стъкло. Много по-добре обаче ще бъде сапфиреното стъкло, което е много по-устойчиво на различни видове драскотини.

Когато купувате дамски часовник , също така си струва да обърнете внимание дали моделът е водоустойчив или не. Повечето от предлаганите на пазара модели са обозначени с надписа "Water resist", което означава, че са устойчиви само на малки пръски. Ако искате избраният от вас часовник да бъде много по-водоустойчив, обърнете специално внимание на модела в това отношение.

Изключително важен, но за съжаление често пренебрегван параметър, е размерът на дамския часовник. Ако искате да закупите елегантен модел, насочете се към часовници, чиято ширина няма да надвишава 38 мм. Такъв часовник трябва да пасва и под маншета на риза или сако, така че дебелината му не трябва да надвишава 4 мм. Всичко наистина зависи от модела, който искате да изберете.

Друг важен параметър е теглото на часовника. Колкото по-голям е моделът, толкова по-тежък е той, за съжаление. Ако решите да закупите дамски часовник тип гривна, трябва да имате предвид и че теглото му ще бъде по-голямо. В сравнение с него, моделът с кожена каишка ще се окаже много по-лек.

Какъв дамски часовник да купя?

Дамски часовник на колан или гривна? Това е дилемата на всяка жена. Дамски часовник с гривна ще бъде подходящ за жени, които ценят лукса и елегантността и държат да бъдат винаги изискани в ежедневието си. От своя страна, дамски часовник с каишка ще се окаже подходящ за хора, които избират по-ежедневни стилове. Преди да решим да изберем конкретен модел, трябва внимателно да обмислим предназначението на нашия бъдещ часовник. Ако се интересувате от дамски спортни часовници, струва си да обърнете внимание на модели от марки като Casio Sheen, Citizen или Casio Baby-G. Ако обаче търсите дамски часовник, който да ви служи дори под вода, марката Michael Kors ще бъде подходящ . За тези, които търсят часовници в градски стил, моделите на компании като Cluse ще бъдат интересни, Adidas, Rosefield, Emporio Armani и Daniel Wellington .

Часовникът е основен елемент от дамското бижу. Често се избира като изненада за скъп човек. Ако се чудите какъв дамски часовник да изберете за подарък, обърнете внимание на посочените по-горе параметри, както и на индивидуалните предпочитания на жената, на която той ще бъде подарен. На първо място, важно е предназначението на часовника - спортните часовници ще имат напълно различни параметри, а другите елегантни модели – преди всичко декоративна функция.