Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Близки на незрящи се поставяха на тяхно място в проект, подпомаган от МГЕРБ

26 февруари 2011 14:47,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 13 години, брой четения: 2020
001

В Областна администрация – Сливен днес се проведе пореден етап от проекта „Под слънцето има място за всички, има и за нас”, организиран с помощта на МГЕРБ – Сливен. Той е насочен към зрително затруднени деца от Сливен, които учат в общообразователни училища и техните родители, както и към млади хора и семействата им.

Обяснени бяха някои основни изисквания, които трябва да знаят и зрително затруднените и техните близки, за да бъде улеснен живота им и да се справят в ежедневието си. Беше проведено практическо занятие за приготвяне на сандвичи, което е най-лесното упражнение за самостоятелна работа. Близките на зрително затруднените се поставиха на тяхно място, като се опитаха да направят сандвичи със закрити очи. В този етап на проекта се коментираха и теми, свързани с други практически умения - самостоятелно обличане, работа с електроуреди и други техники от ежедневието.

Водещата на обучението Митка Инзова - педагог на зрително затруднени деца и член на екипа, осъществяващ проектните дейности, предложи на незрящите деца и младежи да направят индивидуално обучение за всеки от зрително затруднените в дома му.

Представители на младежката организация на ГЕРБ подариха на присъстващите мартенички, с пожелание за здраве и успехи.

Снимки

002003