Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа

04 август 2022 08:59, Галина Димова (ДБТ - Сливен)
Излъчване: Бюро по труда-Сливен преди около 1 година, брой четения: 634

Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа. Кампанията е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на ПРЧР в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“. Чрез платформите на „Пощенска кутия за приказки“ младежи до 29-годишна възраст разказаха за своята първа работа, в различен формат на текстовете – стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.

От 30 април до 20 юни творбите на младежите са събрани по електронен път, след което жури селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града. В журито участват журналистът Георги Милков, създателят на „Пощенска кутия за приказки“ Гергана Турийска и представители на ПРЧР.

Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното, популярните личности ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията.

График на събитията от кампанията #Първа работа:

 

Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;

Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;

София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.