Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първата рожба на конната база - Мона Лиза, се завръща у дома за „Купа Бургас 2022“

05 август 2022 14:58, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 127
Първата рожба на конната база - Мона Лиза, се завръща у дома за „Купа Бургас 2022“

Един любопитен факт ще изненада приятно бургаската публика на предстоящия турнир по конен спорт „Купа Бургас 2022“, разкриват организaторите. Първият роден кон в базата в парк „Езеро“ – кобилата Мона Лиза се завръща у дома и ще участва в паркурите. Мона Лиза е родена през 2009 и до днес има голяма и успешна състезателна визитка. Участвала е в Балканиади за деца, вицешампион е в Challenger турнири.

В момента Мона Лиза е собственост на изявения състезател и бивш селекционер на националния отбор Ивелин Вълев и ще прескача препятствията в Бургас, управлявана от опитния ездач Милена Бахчеванова.

Междувременно Бургас отново отново ще бъде представен от дузина млади ездачи, които ще се борят за отличията. Много силно е присъствието при децата, където ще се състезават пет млади таланти. В категорията деца 10-14-годишни в паркурите ще видим Анабел Иванова, която е и най-малка, Натали Рибарева, Митко Кръстев, Йоана Иванова и Елизабет Стоянова. При юношите 14-18-годишни бургаската чест ще защитават Рая Иванова, Анджелина Колева и Деница Караушева. Мъжете ще бъдат представени от Пламен Радославов и Павлин Ангелов, а при жените отново ще се състезава Сияна Базотева, която в момента учи ветеринарна медицина в Стара Загора, където живее и тренира.

Припомняме, че „Купа Бургас 2022“ започва утре (събота) и ще продължи и следващия уикенд. Паркури ще се проведат на 6-ти и 7-ми август, както и на 12-ти и 13-ти август, когато ще бъде обявен носителя на „Купа Бургас 2022“. В четвъртък ще се проведе и официалния тренировъчен паркур, в който няма победители и състезателите не са облечени официално, а преди финалните паркури на 12-ти и 13-ти ще се проведе и най-атрактивния паркур, който обуславя духа на бургаския турнир – Jump & Drive.

Зрителите отново ще могат да се насладят на невероятните вечерни състезания на осветление, както и на вкусна храна и напитки, които ще бъдат на разположение в обхвата на конната база.