Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

7 важни съвета за изграждане на мускули

10 август 2022 09:48, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 929
7 важни съвета за изграждане на мускули

Изграждането на мускули може да бъде трудна задача. То изисква време и упорит труд, но крайния резултат си струва. Мускулестото тяло не само изглежда страхотно, но и има много ползи за здравето.

 

С помощта на тези ценни съвети ще изградите по-бързо и лесно мечтаното тяло:

 

1. Включете правилните хранителни добавки

 

Първата стъпка, която трябва да предприемете за да изградите мускулна маса, е да проучите и изберете правилните хранителни добавки, защото без тях всичките ви усилия ще отидат напразно. Добавките ще ви помогнат да избегнете наранявания и травми и да постигнете по-ефективни резултати в залата. Тъй като на пазара има многобройни хранителни добавки, може да получите повече информация от Anabol.bg и да изберете оптималните за вас продукти.

 

2. Приемайте достатъчно протеин

 

Протеинът е от съществено значение за мускулния растеж. Без достатъчно количество от него, тялото не може да изгради нова мускулна тъкан. Важно е да получавате достатъчно протеин както от вашия хранителен режим, така и от добавките. Най-добрите естествени източници на протеин са месо, яйца, млечни продукти и бобови култури.

Качествена протеинова добавка ще увеличи вашата сила и издръжливост и ще подпомогне изграждането на нови мускулни връзки.

 

3. Изберете правилните упражнения

 

Не всички тренировки са еднакво добри за повишаване на мускулната маса, затова трябва да изберете подходящите за вас и да се съсредоточите върху тях. Най-подходящи са комбинираните упражнения, които тренират няколко мускулни групи едновременно. Такива са: клекове, мъртва тяга, лежанка и други.

 

4. Заложете на големи тежести

 

За да тренирате вашите мускули и да повишите техния обем трябва да вдигате големи тежести. Лекото натоварване няма да стимулира достатъчно мускулите ви и да ги накара да растат. Затова работете с големи тежести и ще постигнете по-бързи и добри резултати. Важно е да следвате правилната техника за да избегнете контузии и да оставите достатъчно време за възстановяване на тялото между отделните тренировки.

 

5. Доверете се на треньор

 

Професионален фитнес треньор може да ви помогне да постигнете целта си по-бързо, особено ако сте начинаещ. Той ще ви научи на правилната техника за изпълнение на упражненията, а това ще гарантира по-висока ефективност и предпазване от контузии. Освен това ще ви изготви тренировъчна програма, съобразена с вашата цел и възможности. Само не пропускайте да проучите предварително треньорът, за да сте сигурни, че се доверявате на истински професионалист.

 

6. Бъдете последователни и търпеливи

 

Със сигурност ви се иска да имате мечтаното тялото възможно най-скоро, но изграждането на качествена мускулна маса отнема време и изисква постоянство и упоритост. Подгответе се за трудни моменти и се въоръжете с търпение. Напомняйте си за крайната цел за да останете мотивирани и да не се откажете твърде рано. Следвайте стриктно тренировъчната си програма и постепенно увеличавайте натоварването защото в противен случай, в един момент растежа на мускулите ще спре и ще ви се струва, че тъпчете на едно място. Не се изкушавайте да тренирате прекалено интензивно и често за по-бързи резултати, защото това ще доведе до претоварване и травми.

 

7. Отделете достатъчно време за възстановяване

 

Важно е да си почивате достатъчно между отделните тренировки. По време на тежко физическо натоварване мускулите влакна се разкъсват и на тяхно място се появяват нови. Но този процес изисква време. Ако не си дадете това време, тялото ви няма да може да изгради правилно мускулите връзки и ще се изложите на сериозен риск от контузии. Уверете се, че спите достатъчно през нощта и си оставете поне един или два дни от седмицата без тренировки.