Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен бе домакин на обучение по ЗПКОНПИ

29 август 2022 16:49, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 513
Обучението проведе адвокат Николай Николов.

Община Сливен бе домакин на обучение, свързано с новите моменти в приложението на декларациите по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /ЗПКОНПИ/ в местното самоуправление. То се проведе по инициатива на секретаря на Община Сливен Валя Радева.

Председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев приветства организаторите и участниците - служители в администрациите, председатели и членове на общинските съвети и постоянните комисии в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Обучението проведе адвокатът от Софийската колегия Николай Николов, доктор по право, автор на монографии, свързани с правната материя на конфликта на интереси, дългогодишен бивш член и председател на Комисията за конфликт на интереси.

Сред основните теми бяха функциите на органите по назначаване, начините за подаване и проверка на встъпителни и годишни декларации по ЗПКОНПИ. Бяха разяснени дефинициите за конфликт на интереси, частен интерес, блага и свързани лица. Акцент бе поставен върху задълженията на лицата, заемащи висши публични длъжности. Бяха обсъдени конкретни казуси, новите моменти в административната и съдебна практика през 2022 г., както и способите за недопускане на конфликт на интереси.

Снимки

Секретарят на Община Сливен Валя Радева и председателят на Общинския съвет Димитър МитевУчастниците в обучението