Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Програма „Старт на кариерата“ 2022 г. за заетост в областните и общински администрации

02 септември 2022 09:27, Галина Димова (ДБТ - Сливен)
Излъчване: Бюро по труда-Сливен преди около 1 година, брой четения: 800

В срок до 14.09.2022 г. включително, дипломирани младежи с висше образование могат да подават в дирекции „Бюро по труда” по регистрация комплект документи със Заявление за кандидатстване по Програмата, в което посочват работни места в областните и общински администрации, за които кандидатстват.

Работните места се финансират по Програма „Старт на кариерата” в рамките на Националния план за действие по заетостта за 2022 г., като се предоставят средства за трудови възнаграждения в размер на 860 лв. и дължимите върху тях допълнителни възнаграждения и осигурителни вноски.

За да се включат в програмата „Старт на кариерата”, младежите трябва да са на възраст до 29 години /ненавършени към 14.09.2022/, да са завършили висше образование и да нямат трудов стаж по придобитата специалност. В рамките на 12-месечен трудов договор те ще могат да натрупат първия си стаж, професионален опит и умения по придобитото образование, с което да стартират своето кариерно развитие.

Младежите, които отговарят на условията на Програмата, ще бъдат поканени и насочени от бюрото по труда, в което са регистрирани.

Препоръчваме на младите хора да се запознаят с възможностите, реда и условията за работа по програма „Старт на кариерата”, които са публикувани на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта в рубрика „Програма „Старт на кариерата” на следния адрес: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/. В същата рубрика е публикуван и списъкът на заявените работни места в областни и общински администрации.

 

 

За информация и консултация в Дирекция "Бюро по труда" Сливен - стая №6

и на тел. 044/62 52 13.