Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес, 1.03.2011 г., областното ръководство на област Сливен присъства...

01 март 2011 14:50,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1276
снимка

Днес, 1.03.2011 г., областното ръководство на област Сливен присъства в гр. Нова Загора на представянето на най – дългата мартеница. Амбицията на нейните създатели е тя да бъде включена в световните рекордите на книгата „Гинес”.

 

Идеята за изготвянето на най-дългата мартеница е на ученическия парламент на гимназия „Христо Ботев” гр.Нова Загора. От началото на февруари всички ученици, учители, родители, баби и дядовци и обществени организации се включват в творенето на най-дългата, най-живата и най-атрактивна мартеница. Ограничения при изработването на отделните й части не е имало. В нея са вплетени традиционните бели и червени конци с различни орнаменти.

Мартеницата рекордьор е дълга 5000,30 метра, като последните 30 см. са личния принос на областния управител г-н Марин Кавръков, чиято мартеничка носи името Марин.

Със специален сертификат областният управител удостовери дължината на мартеничката.

На първо мартенския празник кметът на Нова Загора, г-н Николай Грозев, поздрави всички присъстващи на площада и изрази своята радост, че в града ръстът и се учат толкова много амбициозни и трудолюбиви деца.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка