Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какви аксесоари за кола може да са ви необходими по време на път?

05 септември 2022 21:21, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 718
Какви аксесоари за кола може да са ви необходими по време на път?

Често аксесоарите за кола се бъркат с аксесоарите, които задължително е добре да присъстват в нея и понякога това може да е объркващо. Истината е, че има някои от тях, които ще ви помогнат много при евентуална аварийна ситуация и ще успеете бързо да се измъкнете от нея. В тази статия ще обърнем внимание именно на отразителите, препоръчително оборудване, огледала и някои части важни за спирачната система.

 

 

Отразители за сигнал при повреда

Важна част от оборудването за безопасност, която често се пренебрегва при всички видове превозни средства, е рефлекторът. Защо ми трябват рефлектори? Истината е, че ако сте спрели срещу движението с включени светлини няма да имате нужда от рефлектори, но в повечето случаи сте задължени да спрете по посока на движението и тогава се налага да сложите рефлектор. Именно тогава ще може лесно да предупредите останалите участници в движението и да предотвратите ПТП.

 

Като цяло всички превозни средства изискват кехлибарени светлоотразители отстрани отпред и червени светлоотразители отстрани и отзад. Те се идентифицират с буквата A в колекцията от идентификатори след DOT или SAE. Светлоотразителните маркировки, дългите ленти, които често се срещат при тежки търговски превозни средства, са приемливи рефлектори, когато са маркирани SAE-C, SAE-C2, 3 или 4.

 

Имайте предвид, че е изключително неприятно, когато някой реши да не спазва правилата и паркира от грешната страна на пътя, особено когато видимостта е лоша през нощта или когато фаровете на насрещното превозно средство намаляват способността ви да виждате напред. Препоръчваме ви да имате необходимите аксесоари за кола, част от които присъстват в днешната статия.

 

Препоръчително оборудване

Качественият авариен комплект е задължителен за всеки собственик на автомобил. Инциденти се случват и винаги е разумно да сте подготвени.

Комплектът, към който може да се насочите включва основни неща като джъмперни кабели, въже за теглене, комплект за ремонт на гуми, въздушна помпа и комплект за първа помощ. Включените инструменти са издръжливи и висококачествени, ако ги изберете от доверен доставчик.

 

Материали за спирачната система

За съжаление, не рядко може да установите, че имате проблем със спирачната система, когато вече сте тръгнали на път с автомобила ви. Спирачният педал пропада повече, отколкото сте свикнали, има нужда от напомпване, за да спрете плавно или пък дори се е наложило да използвате ръчната спирачка, за да спрете извън пътя и да направите проверка.

 

В която и да е ситуация с проблем със спирачките да сте попадали, вярваме, че ще ни подкрепите, че е много страшно и най-малко неприятно. Затова ви съветваме да имате комплект аксесоари, които ви очакват в сайта по-горе. Може да закупите спирачни тръби, нипели, конектори, редуктори и подходящите инструменти, с които може да си помогнете. Не правете компромис със спирачките, защото те са в основата на безопасното шофиране.

 

Огледала и части за тях

Доста често се пренебрегват огледалата, които са в основата да виждаме какво се случва с движението зад нашия автомобил. Съветваме ви винаги да имате комплект с огледала за задно виждане, както външни странични, така и вътрешно средно. Няма да ви отнеме толкова място, за да ги носите с вас, а и ще сте си много благодарни, че сте взели това решение, защото ще може да продължите пътя си безпроблемно и безопасно.

 

Препоръчваме ви винаги да се спирате на проверени доставчици, от които да изберете подходящите авточасти, както и аксесоари, с които да пътувате на дълъг път. Не подценявайте това, което държите в автомобила си, защото именно то може да ви спаси в ситуация, която не може да предвидите.