Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Честване на 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия в Сливен

06 септември 2022 17:04, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 382
Suedinenie

С церемония по издигане на националното знаме на Република България, в Сливен днес бяха отбелязани 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. След това на централния градски площад „Хаджи Димитър” бе отслужен благодарствен молебен за здраве и добруване на българския народ. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци цветя от името на кмета Стефан Радев поднесе зам.-кметът Камен Костов. В ритуала се включиха още, председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев и общински съветници, началникът на Гарнизон-Сливен полк. Любомир Вачев, Регионален исторически музей–Сливен, учебните заведения от Сливен, военно-патриотични съюзи, исторически дружества и граждански сдружения, политически партии, организации, граждани.

Организатори на днешната церемония са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти. Тя бе съпътствана от празничен концерт на Младежки танцов ансамбъл „Браво” при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937” – Сливен и Детски фолклорен ансамбъл „Българче” при Основно училище „Христо Ботев” и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937” – Сливен.

Жителите и гостите на Сливен ще имат възможност да гледат безплатна прожекция на българския филм „Петя на моята Петя”. Тя ще започне в 20,30 ч. на площад „Хаджи Димитър“. Предвижда се да бъдат подредени 150 стола, с възможност зад тях да се подредят около 35 автомобила. Община Сливен припомня на зрителите, които ще се включат с автомобилите си, да отидат на площада по-рано, около 19,30 ч., за да имат време и възможност да се разположат.

Снимки

SuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenieSuedinenie