Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Минчо Афузов проведе работна среща с началника на РУО Сливен

08 септември 2022 16:42,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 549
работната среща днес

В навечерието на новата учебна година областният управител Минчо Афузов проведе работна среща с началника на Регионалното управление на образованието (РУО) г-жа Кристиана Добрева - Станкова.

На срещата, преминала в подчертано конструктивен дух, бяха обсъдени подготовката на училищата за старта на новата учебна година, работата по Механизма за обхват на децата и учениците в образованието, отоплението през зимния сезон, ефективното използване на допълнителните средства от МОН за работа с уязвими групи, както и ангажиментите на учебните заведения, свързани с организацията и нормалното протичане на предстоящите избори.

Началникът на Регионалното управление на образованието информира, че няма незавършени ремонти в учебните заведения в област Сливен. Окончателният брой на учениците и паралелките ще бъде уточнен непосредствено след началото на учебната година. Всички училища са потвърдили готовността си за работа в електронна среда, ако е необходимо. Директорите са подали справки за вида горива и необходимите финансови средства за отопление на училищните сгради, изготвени на база актуални към момента цени, както и сравнителни таблици с миналогодишните разходи за отопление.

Г-н Афузов и началникът на РУО бяха единодушни, че трябва да се подобри дейността на Областния координационен център по Механизма за обхват на децата и учениците в образованието, както и на сформираните в област Сливен междуинституционални екипи за задържане на децата в училище.

Коментирана бе и необходимостта сигналите за изборни нарушения, идващи от училища със ситуирани в тях секции за гласуване, да се подават както до Районната избирателна комисия, така и до останалите ангажирани с изборния процес институции.