Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

45 години джудо в Сливен

12 септември 2022 12:08, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди около 1 година, брой четения: 428
45 godiny djudo

45 години от началото на организираните тренировки по джудо в Сливен бяха отбелязани на среща на бивши джудисти, треньори и съмишленици. Срещата беше организирана от Спортен Клуб „Джудо ветерани и приятели“ – Сливен.

Към гостите и организаторите своето приветствие отправи кметът Стефан Радев.

„Събитието днес е признание към всички вас за усилията, които сте полагали, за да популяризирате джудото сред хиляди млади хора и той е станал любим спорт на поколения сливналии. Община Сливен ще продължи да оказва своята подкрепа за различните видове спорт в името на децата, които изграждат характер, стават по-здрави, учат се на дисциплина и усвояват ценни качества, нужни за реализацията им в живота“, каза Стефан Радев.

Той връчи плакети за принос в развитието на джудото в Сливен на треньорите от спортните клубове: Костадин Калоферов - първи треньор по джудо в Сливен,

Георги Панев - треньор на обществени начала и бивш председател на АСК "Джудо"- Сливен, който в момента е почетен председател на клуба, Борис Божков - бивш треньор в АСК "Джудо" - Сливен, Петър Вучков - треньор в АСК "Джудо", Спортно училище "Д. Рохов", Стефан Христов - треньор на обществени начала в АСК "Джудо", Веселин Вълев - треньор на обществени начала в АСК "Джудо", Тодор Марчев - треньор Тополчане, Георги Велев - бивш треньор в АСК "Джудо", старши треньор в клуб Х.Димитър", Стоян Велев - треньор в клуб "Х. Димитър", Живко Мъндев - треньор в клуб "Х. Димитър", Божидар Темелков - треньор в Спортна академия "Биоком", Стоян Димитров - треньор в Спортна академия "Биоком", Мартин Иванов - треньор в Спортна академия "Биоком".

Председателят на СК "Джудо ветерани и приятели" - Кирил Кирчев, връчи награди за принос в развитието на джудото в Сливен на Живка Енева - вицеевропейски шампион от 1987 г. за девойки и на Борис Георгиев - второ място в Гранд шлем в Ташкент през 2021 г., шампион на европейско и световно първенства за полицаи

Георги Панев благодари на кмета и Общината за подкрепата, която оказват на спорта и поддържат спортите бази в Сливен. Той представи историята на джудото в града през годините и припомни основното мото на този спорт: "Върви по ясно определен път и не се възгордявай от победата. Не убивай от загубата. Бъди предпазлив, когато е спокойно и не се страхувай, когато те заплашва опасност".

Поздравителен адрес към организаторите и участниците в срещата изпрати председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

През годините хиляди деца в Сливен тренират джудо и участват в национални и международни първенства, като завоюват призови места за спортните клубове по джудо - АСК „Джудо и Джуджуцу“ – Сливен, СК по джудо „Хаджи Димитър 2006“ – Сливен, Спортна академия по Джудо „Биоком“ и Спортен клуб по джудо – Тополчане. С постиженията си на международното татами те прославят Сливен България.

 

Снимки

45 godiny djudo